Ελεύθεροι και χωρίς καμία κατηγορία οι γονείς του βρέφους από του Ζωγράφου

Ελεύθεροι και χωρίς καμία κατηγορία οι γονείς του βρέφους από του Ζωγράφου
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ G4PHOTOS

Πλήρης επιβεβαίωση του News247.gr, που είχε προειδοποιήσει ότι οι Αρχές δεν είχαν πειστεί για τα περί σεξουαλικής κακοποίησης και πως οι τραυματισμοί στο ορθό είχαν προκληθεί από την αγωγή που λάμβανε το βρέφος

Ελεύθεροι αφέθηκαν και τυπικά αφού ουδέποτε κρατούνταν παρά την θέληση τους στην Ασφάλειας Αττικής οι γονείς και ο ξάδελφος του πατέρα, του άτυχου βρέφους 11 μηνών από την Συρία.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ανηλίκων που από αργά χθες το βράδυ, έγινε γνώστης όλου του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων και νωρίτερα το μεσημέρι έλαβε και το έγγραφο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, έκρινε πως δεν υπάρχει καμία εγκληματική ενέργεια σε βάρος του άτυχου κοριτσιού και με εντολή του δόθηκε και τυπικά το ελεύθερο στους γονείς να αποχωρήσουν.

Κατά πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του News247.gr, που είχε προαναγγείλει την κατεύθυνση των ερευνών στην οποία είχαν οδηγηθεί οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση, πριν και μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής, από την προανάκριση, δεν προέκυψε καμία σεξουαλική κακοποίηση και οι τραυματισμοί στο ορθό και στο πρωκτό του παιδιού δικαιολογούνται από την αντιεπιληπτική αγωγή που έπαιρνε σε υπόθετα και από το εργαλείο του κλύσματος.

Μάλιστα, την αγωγή την έπαιρνε το παιδάκι επειδή υπέφερε από επιληπτικούς σπασμούς λόγω της μικροκεφαλίας από την οποία έπασχε και αρκετές φορές χρειάστηκε να του δώσουν αγωγή ενώ βρισκόταν σε κρίση και έκανε σπασμούς με αποτέλεσμα ίσως και από λάθος χειρισμούς να τραυματιστεί το παιδάκι στο ορθό του από αυτή την διαδικασία.

Σημειώνεται ότι όταν οι ιατροδικαστές έμαθαν τις λεπτομέρειες γύρω από το προανακριτικό υλικό και αφού είχε γίνει η νεκροψία-νεκροτομή, άφηναν και εκείνοι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τραυματισμοί αυτοί να έγιναν κατά την προαναφερόμενη διαδικασία.

Έτσι, ενώ χθες από νωρίς είχαν ειπωθεί από τον αρμόδιο ιατροδικαστή αρκετές φορές οι χαρακτηρισμοί σεξουαλική κακοποίηση και κακοποίηση παρά φύση, στο έγγραφο πόρισμα, πέρα των αδιευκρίνιστων μέχρι στιγμής αιτιών θανάτου, αναφέρεται για τον συγκεκριμένο τραυματισμό μόνο η φράση, «στην είσοδο του πρωκτού και στην περιπρωκτική χώρα παρατηρούνται σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος τινός οργάνου».

Οι γονείς του παιδιού από την Συρία που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στου Ζωγράφου, έχουν άλλα δύο μικρά παιδιά, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους και ένα αγοράκι μεγαλύτερο κατά ένα έτος, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι συγγενείς τους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη, έχουν και εκείνοι ένα μωρό και τους επισκέφτηκαν το βράδυ του Σαββάτου για δύο ημέρες.

Το άτυχο κοριτσάκι έπασχε από μικροκεφαλία και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινωνόταν συνεχώς με αιμοπτύσεις και σπασμούς.

Είχε πάει πολλές φορές στο Νοσοκομείο Παίδων, είχε νοσηλευτεί ξανά και έπαιρνε θεραπεία, μέχρι που η μητέρα ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής πως το παιδί της δεν ανέπνεε πλέον και το μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου δυστυχώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πλέον, οι γονείς θα μεταβούν στο Παίδων για να παραλάβουν τα παιδιά τους και όλοι μαζί θα επιστρέψουν στο σπίτι τους, ενώ ο πατέρας δεν εξέφρασε την πρόθεση να προβεί σε μηνύσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα