Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κακοποιήθηκε σεξουαλικά

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κακοποιήθηκε σεξουαλικά
Το Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" EUROKINISSI

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο οι ιατροδικαστές και κυρίως οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση του νεκρού βρέφους από την Συρία, οι κακώσεις να προκλήθηκαν από την αντιεπιληπτική αγωγή σε υπόθετα.

Ανοιχτή σε ανατροπή είναι η υπόθεση του νεκρού βρέφους 11 μηνών από την Συρία, καθώς πέφτει ο θόρυβος από το πόρισμα της νεκροτομής, συνεχίζεται η προανάκριση και παρουσιάζονται συνεχή νέα στοιχεία αλλά και εκτιμήσεις των ευρημάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ιατροδικαστές και κυρίως οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση του νεκρού βρέφους, οι κακώσεις να προκλήθηκαν από την αντιεπιληπτική αγωγή σε υπόθετα που λάμβανε από τους γονείς του και μάλιστα όταν βρισκόταν σε φάση επιληπτικών σπασμών, όπου με την αντίσταση που έπρεπε να κρατήσουν οι γονείς, ενδεχομένως με τα δάχτυλά τους ή με κάποιο όργανο να προκάλεσαν άθελά τους τον τραυματισμό του κοριτσιού στο ορθό.

Η νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο βρέφος από τον ιατροδικαστή, παρόντων δύο ακόμη συναδέλφων του, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, και κατέληξαν πως το παιδί ξεκάθαρα κακοποιήθηκε παρά φύση, ενώ τα αίτια θανάτου του θεωρούνται απροσδιόριστα και ελήφθησαν ιστοί για ιστολογική εξέταση. Πιθανόν να οφείλεται στην μικροκεφαλία από την οποία έπασχε ίσως μετά από κάποιον σπασμό.

Πρόσθετα ελήφθησαν γενετικά δείγματα για σύγκρισή με τους υπόπτους ώστε να υπάρξει τυχόν ταυτοποίηση δράστη αν υπάρχει.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που διενεργούν την έρευνα δεν είχαν πειστεί από την αρχή για το ενδεχόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο ανέμεναν το πόρισμα του ιατροδικαστή για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους σε συνεργασία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Οι γονείς του παιδιού από την Συρία που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στου Ζωγράφου, έχουν άλλα δύο μικρά παιδιά, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους και ένα αγοράκι μεγαλύτερο κατά ένα έτος, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι συγγενείς τους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη, έχουν και εκείνοι ένα μωρό και τους επισκέφτηκαν το βράδυ του Σαββάτου για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο κοριτσάκι έπασχε από μικροκεφαλία και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινωνόταν συνεχώς με αιμοπτύσεις και σπασμούς.

Είχε πάει πολλές φορές στο Νοσοκομείο Παίδων, είχε νοσηλευτεί ξανά και έπαιρνε θεραπεία, μέχρι που η μητέρα ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής πως το παιδί της δεν ανέπνεε πλέον και το μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου δυστυχώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανάκριση των γονέων συνεχίστηκε και μετά το πέρας της νεκροψίας-νεκροτομής για την οποία οι Αρχές θα αναμένουν το έγγραφο πόρισμα με όλες τις επισημάνσεις των ιατροδικαστών αναλυτικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης και οι γονείς έχουν παρουσιάσει αποδείξεις για την αγωγή που έπαιρνε το παιδί τους, οπότε με το ενδεχόμενο των τραυματισμών αυτών να είναι συμβατοί με μία τέτοια αγωγή και σε ένα παιδί σε κατάσταση σπασμών, όλα λαμβάνονται υπόψη και θα αξιολογηθούν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων. Παράλληλα, για παν ενδεχόμενο έχουν ληφθεί και γενετικά δείγματα για σύγκριση και τυχόν ταυτοποίηση.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση πάντως, συνιστούν ψυχραιμία και υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση της επιστημονικής ανάλυσης των έως τώρα στοιχείων και ευρημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα