Ελεύθεροι οι τρεις που συνελήφθησαν αλλά με “απαγόρευση για διαδηλώσεις και Εξάρχεια”

Ελεύθεροι οι τρεις που συνελήφθησαν αλλά με “απαγόρευση για διαδηλώσεις και Εξάρχεια”
Συλλήψεις διαδηλωτών Eurokinissi

Ελεύθεροι με περιοριστικους όρους αφέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι τρεις. Τους απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδήλωση αλλά και η επίσκεψη στην περιοχή των Εξαρχείων. Τι δηλώνει στο News 24/7 η δικηγόρος τους.

Λίγο μετά τις 16:00, οι τρεις συλληφθέντες, εξήλθαν από το κτίριο 9 της Ευελπίδων μαζί με την δικηγόρο τους, καθώς αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. Εκεί, τους περίμεναν περίπου 100 άτομα – ανάμεσά τους και πλήθος καλλιτεχνών– που με συνθήματα εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους.

Η εκδοχή της Αστυνομίας μιλούσε για συμμετοχή των συλληφθέντων σε ομάδα που πετούσε πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ και κατοχή εκρηκτικής ύλης.

Οι κατηγορίες είναι σε κακουργηματικό βαθμό, ενώ τους επιβλήθηκαν περιοριστικοι όροι, να μην συμμετέχουν σε καμία διαδήλωση, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους αλλά και να μην επισκεπτονται τα Εξάρχεια. Επίσης απαγορεύεται η έξοδός τους από τη χώρα και πρέπει να παρουσιάζονται στο Α.Τ. δύο φορές τον μήνα.

Η δικηγόρος, Αντωνια Λεγάκη, εκπρόσωπος των δύο καλλιτεχνών, μιλώντας στο News 24/7, δήλωσε: “Είναι πρωτοφανής η απόφαση, για παράδειγμα το ένα παιδί εργάζεται στα Εξάρχεια. Έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορουμένου, αλλά και με τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της Δικαιοσύνης, η οποία εκ του Συντάγματος οφείλει να τα εγγυάται όταν η εκτελεστική εξουσία τα πραβιαζει.

Σημερα, η Δικαιοσύνη, συντασσόμενη απολύτως με την κυβέρνηση, καταργεί ανερυθρίαστα ένα δικαίωμα που κέρδισε ο λαός μας με αίμα και μετά γράφτηκε στο Σύνταγμα ως ανώτατος νόμος. Όλη η Ελλαδα πλέον γνωρίζει μέσα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, την αθωότητα των κατηγορουμένων και την ενοχή της Αστυνομίας. Αλλά για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή μπροστά στα βίντεο αλλά όχι κουφή μπροστά στα κελεύσματα της κυβέρνησης”.

Τα βίντεο της σύλληψης:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα