Λέσβος: Ελεύθερος ο Έλληνας που ξυλοφόρτωσε Μπαγκλαντεσιανό - Του είχε ζητήσει να μην παρκάρει σε χώρο ΑμεΑ

Ο 45χρονος μετανάστης που έπεσε θύμα επίθεσης από Έλληνα στη Λέσβο λόγω του ότι του ζήτησε να μην παρκάρει σε θέση ΑμεΑ
Ο 45χρονος μετανάστης που έπεσε θύμα επίθεσης από Έλληνα στη Λέσβο λόγω του ότι του ζήτησε να μην παρκάρει σε θέση ΑμεΑ LESVOSNEWS.NET

Το 45χρονο θύμα, που μένει εδώ και επτά χρόνια στο νησί, υπέστη συντριπτικό κάταγμα αριστερής ωλένης και θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 29χρονος δράστης της επίθεσης στον 45χρονο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ μετανάστη από το Μπαγκλαντές που διαμένει στη Λέσβο εδώ και επτά χρόνια.

Ο 29χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ από την πλευρά της πολιτικής αγωγής γίνονται προσπάθειες να ενεργοποιηθεί σε βάρος του η κατηγορία της διάπραξης των αδικημάτων υπό την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου.

Εν τω μεταξύ στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται το θύμα της επίθεσης. Την Πέμπτη αναμένεται να αποκατασταθεί χειρουργικά το συντριπτικό κάταγμα αριστερής ωλένης που του προκάλεσε ο δράστης.

Όπως είχε μεταδώσει σε σχετικό τηλεγράφημά του το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Ιμάμ, το περασμένο Σαββάτο το απόγευμα στον χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκε την επίθεση του 29χρονου όταν του ζήτησε να μη σταθμεύσει σε χώρο που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ από το νοσοκομείο, ο Ιμάμ Ουντίλ υποστήριξε ότι ο δράστης της σε βάρος του επίθεσης «ήθελε να τον σκοτώσει». Όπως είπε με έναν λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο του επιτέθηκε υβρίζοντάς τον, σήκωσε δε τον λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ κι έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι» είπε ο Ιμάμ.

Ας σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ συγκεντρώνουν χρήματα για να τον βοηθήσουν, ενώ όπως δηλώνουν, τον περιμένουν να επιστρέψει στη θέση του.

Ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ ζει στη Λέσβο και έχει νομιμοποιήσει την παρουσία του στο νησί. Από το 2013 εργάζεται συνεχώς στον περιβάλλοντα χώρο του σούπερ μάρκετ μαζεύοντας καρότσια και καθαρίζοντας τον, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα επτά του παιδιά και τη σύζυγό του που ζουν στο Μπαγκλαντές.

Ο Στρατής Σκοτιανέλης, δικηγόρος του θύματος, μίλησε για το περιστατικό στο Νews24/7 στους 88,6.

Όπως είπε:

"Σε μια στιγμή που το πάρκινγκ δεν είχε ιδιαίτερη κινηση, υπέδειξε ότι αυτή η θέση είναι προορισμένη σε άτομα και έχει καταφέρει μια σκαιότατη και βίαιη επίθεση η οποία περιλαμβάνει πέρα απο τις ύβρεις και την λεκτική βία επιπλέον βίαιη σωματική επίθεση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε σιδηρός λοστός και εγκατάλειψη. Μετά εγκατέλειψε το θύμα του σαν να είχε χτυπήσει ένα άψυχο αντικέιμενο στην κυριολεξία".   

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μυτιλήνη: Μπαγκλαντεσιανός ζήτησε από Έλληνα να μην παρκάρει σε χώρο ΑΜΕΑ και εκείνος τον χτύπησε

SHARE: