Έλληνες, Ιταλοί και Τούρκος οι διακινητές μεταναστών στο Αιτωλικό

Έλληνες, Ιταλοί και Τούρκος οι διακινητές μεταναστών στο Αιτωλικό

Οι διακινητές είχαν λάβει περισσότερα από 100.000 ευρώ για την μεταφορά και προώθηση 54 μεταναστών στην Ιταλία

Συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί, στην περιοχή Ίχθυκα Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με την συνδρομή λιμενικών του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, πέντε συνολικά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, από τη χώρα μας στην Ιταλία, έναντι αμοιβής. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 54 και 57 ετών, δύο Ιταλούς ηλικίας 55 και 37 ετών και έναν 53χρονο Τούρκο.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και 54 παράνομοι μετανάστες από τη Συρία, τη Σομαλία, το  Ιράκ και το Ιράν, που εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς και λιμενικούς, στην ίδια περιοχή, στις παλαιές εγκαταστάσεις του Ίχθυκα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη παραμονή και έξοδο από τη χώρα. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι, οι 54 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ, με φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε συνεργός των συλληφθέντων ο όποιος αναζητείται, από την περιοχή του Ασπροπύργου στη θέση Ίχθυκα Αιτωλικού.

Οι δύο Έλληνες και ο 53χρονος Τούρκος, ανέμεναν τους αλλοδαπούς στην περιοχή, προκειμένου να τους υποδεχθούν και να τους μεταφέρουν σε παλαιές εγκαταστάσεις του Ίχθυκα, ώστε να τους αποκρύψουν, μέχρι να προσέλθει σκάφος από την Ιταλία και στη συνέχεια να τους επιβιβάσουν σε αυτό. Οι δύο Ιταλοί είχαν μεταβεί με ταχύπλοο σκάφος, στην θαλάσσια περιοχή του Ίχθυκα για να παραλάβουν τους 54 αλλοδαπούς και να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, ωστόσο πριν ξεκινήσουν την επιβίβαση των αλλοδαπών εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι, οι δράστες για την μεταφορά των αλλοδαπών έλαβαν ως αμοιβή από κάθε άτομο το χρηματικό ποσό των 2.000 έως 2.500 ευρώ, με την συνολική αμοιβή τους να κυμαίνεται από 108.000 έως 135.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος των Ιταλών, το αυτοκίνητο των δύο Ελλήνων, καθώς και εννέα κινητά τηλέφωνα που βρήκαν στην κατοχή των δραστών. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί όλο το εύρος της δράσης της εγκληματικής ομάδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

SHARE:

24Media Network