Ελληνικό #metoo: Οι 18 νέοι φάκελοι και οι σοβαρές καταγγελίες για 3 πρόσωπα

Ελληνικό #metoo: Οι 18 νέοι φάκελοι και οι σοβαρές καταγγελίες για 3 πρόσωπα
Ο πρόεδρος του πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας eurokinissi

Τουλαχιστον δύο καταγγελίες κακουργηματικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται στις καταγγελίες που προσκόμισε την Τρίτη το ΣΕΗ. Τουλάχιστον τρία πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών.

Δεκαοκτώ νέοι φάκελοι έχει πλέον στη διάθεσή της η ελληνική Δικαιοσύνη, οι οποίοι υποβλήθηκαν από τον πρόεδρου του πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18 καταγγελίες περιλαμβάνονται τα ονόματα τουλάχιστον τριών προσώπων, που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα. Ανάμεσα στις καταγγελίες φαίνεται να υπάρχουν δύο υποθέσεις που σχετίζονται με κακουργηματικές πράξεις, ενώ φαίνεται πως κάποιες δεν έχουν παραγραφεί.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες ποινικού ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας καταθέσεις γύρω από τα περιστατικά που αναφέρουν στις αναφορές τους στο ΣΕΗ.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Πασχάλης Τσαρούχας δήλωσε:

Ο Π. Τσαρούχας αναχωρώντας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δήλωσε: «Επισκέφθηκα τον εισαγγελέα και έφερα νέους φακέλους. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Θα σας παρακαλέσω να ρωτάτε ό,τι και τον εισαγγελέα. Ακολουθούμε τη διαδικασία πάρα πολύ αυστηρά. Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο πιο σωστά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ό,τι καινούργιο έχουμε θα το φέρουμε”.

Τέλος, άμεσα αναμένονται και εξελίξεις για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος γνωστού ηθοποιού της μικρής οθόνης, η οποία είχε διαβιβαστεί στην αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός εντός της εβδομάδας -και υπό το φόβο της παραγραφής που συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο- θα αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, μετά την καταγγελία ότι βίασε πρώην συμφοιτητή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εμφανίζεται να έχει αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η πράξη έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα