Ελληνικό #metoo: Μαρτυρία τραγουδιστή για την υπόθεση Λιγνάδη

Ελληνικό #metoo: Μαρτυρία τραγουδιστή για την υπόθεση Λιγνάδη
O Δημήτρης Λιγνάδης στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη. Η κλήτευση του Πασχάλη Τσαρούχα και η νέα κατάθεση τραγουδιστή - ηθοποιού. Έτοιμες για το επόμενο βήμα οι εισαγγελικές αρχές.

Τη σκιαγράφηση του προφίλ του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησαν να ολοκληρώσουν οι εισαγγελικές αρχές, λαμβάνοντας σχετική μαρτυρία από τραγουδιστή – ηθοποιό.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η προσκόμιση νέων καταγγελιών από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα, για να συνεχιστεί η έρευνα για το ελληνικό #metoo.

Mέσα στη δικογραφία για το Δημήτρη Λιγνάδη υπάρχει κατάθεση τραγουδιστή – ηθοποιού, ο οποίος δεν υπήρξε θύμα, αλλά εμφανίζεται να γνώριζε τον κατηγορούμενο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το προφίλ του Δημήτρη Λιγνάδη σε ένα γενικότερο πλαίσιο, δίχως να είναι σε θέση να αναφερθεί στα πραγματικά περιστατικά που περιγράφονται στις σε βάρος του μηνύσεις.

Η κατάθεση αυτή όπως και το σύνολο της δικογραφίας για το Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκονται στην 19η τακτική ανακρίτρια, στην οποία και θα προωθούνται όλοι οι μάρτυρες που ενδεχομένως να θέλουν να καταθέσουν σχετικά με τις δύο μηνύσεις όπου καταγγέλονται βιασμοί. Εφόσον υπάρξουν νέες μηνύσεις θυμάτων για το Δημήτρη Λιγνάδη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προχωρήσει στην έρευνα των καταγγελιών τους η ίδια και μετά την απόφαση για άσκηση ή μη ποινικής δίωξης θα διαβιβάζει τα έγγραφα στη δικαστική λειτουργό, προκειμένου να τις συσχετίσει με την υπάρχουσα δικογραφία.

Όλες οι καταγγελίες στην Εισαγγελία

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πέρασε το πρωι το εισαγγελικό κατώφλι, ωστόσο δεν προσκόμισε στην Εισαγγελία φακέλους με πρόσθετες καταγγελίες, που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ, δηλώνοντας αναρμόδιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέπεμψε στον Πασχάλη Τσαρούχα, ως τον αρμόδιο για να καταθέσει καταγγελίες.

Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού, που θα περάσει το εισαγγελικό κατώφλι την Τετάρτη το πρωί, θα υποβάλει το σύνολο των καταγγελιών, που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ και τελικά φαίνεται πως είναι πολύ λιγότερες από 1000, όπως έχει γίνει γνωστό στο παρελθόν, δίχως ο ίδιος να σταχειολογήσει ποιές είναι ποινικά αξιοποιήσιμες και ποιές όχι. Να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί σε υπομνήματά τους στο ΣΕΗ, αναφέρονται σε σε ξουαλικά αδικήματα, από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και απόπειρα βιασμού.

Τέλος, ενδεχομένως μέχρι αύριο το πρωί να έχει διαβιβαστεί η δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ηθοποιού, την προανάκριση της οποίας χειρίζεται η αστυνομία. Η μήνυση ηθοποιού σε βάρος συναδέλφου του – γνωστού πρωταγωνιστή για βιασμό βρίσκεται στο όριο της παραγραφής – το αδίκημα φερεται ότι τελέστηκε το 2006- και η Εισαγγελία θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα προκειμένου να μην εκφύγει των χρονικών περιθωρίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα