Ελληνικό #Metoo: Στο μικροσκόπιο μπαίνει γνωστός ηθοποιός

Ελληνικό #Metoo: Στο μικροσκόπιο μπαίνει γνωστός ηθοποιός
Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Ταρούχας στα Δικαστήρια για την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα Eurokinissi

Στην σταχυολόγηση των καταγγελιών που αφορούν σε συγκεκριμένο δημοφιλή ηθοποιό προχωρούν οι εισαγγελικές αρχές, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσουν ενώπιον τους και άλλες αναφορές για το ίδιο πρόσωπο, με αρχικό αποδεχτή το ΣEH.

Έτοιμες να ξετυλίξουν το κουβάρι του ελληνικό #metoo είναι ακόμη μία φορά οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες πλέον αρχίζουν να ερευνούν την περίπτωση δημοφιλούς ηθοποιού, σε βάρος του οποίου έχουν υπάρξει σειρά καταγγελιών τόσο για περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας όσο και για περιπτώσεις βιασμού.

Η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται και πάλι να σταχυολογήσει όλες τις καταγγελίες και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, προκειμένου να εξακριβώσει αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου η υπόθεση να ερευνηθεί πλήρως.

Ήδη, στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, τις οποίες μάλιστα, υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην ελληνική Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Ωστόσο, οι περιπτώσεις του φακέλου που αφορούσαν στον γνωστό ηθοποιό φαίνεται τελικά πως είτε έχουν περάσει το όριο της παραγραφής ή αφορούν σε πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα στο αδίκημα της προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μεταξύ των επίμαχων περιπτώσεων είναι και εκείνη που έκανε γνωστή μέσω τηλεοπτικού σταθμού ο δικηγόρος Αλ. Μίντζιας. “Της έκανε μία πρόταση για συνεργασία και έδωσαν ραντεβού στο χώρο το δικό του για να συζητήσουν, πράγμα που είθισται. Μετά από συζήτηση 25 λεπτών γύρω από επαγγελματικά ζητήματα, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα και η ηθοποιός αντέδρασε και θέλησε να αποχωρήσει” περιέγραψε ο νομικός και πρόσθεσε ότι στο τέλος “της δήλωσε πως “σε περίπτωση που μιλήσεις οπουδήποτε, θα σε καταστρέψω”.”.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται άμεσα να εξετάσει το χρόνο τέλεσης του καταγγελλόμενου αδικήματος, για να αποσαφηνιστεί αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής ή όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η πράξη εμφανίζεται να έλαβε χώρα πριν το 2000. Βέβαια, οι εισαγγελικές αρχές είναι σε θέση να κλητεύσουν την καταγγέλουσα ηθοποιό να καταθέσει, προσδοκώντας ενδεχομένως η κίνηση αυτή να φέρει στο φως νέα στοιχεία, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε άλλες υποθέσεις.

Νέες καταγγελίες σε βάρος του δημοφιλή ηθοποιού

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία έχει δώσει νέο “ραντεβού” με τον Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος την Τρίτη αναμένεται να περάσει την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσει στις αρχές νέες καταγγελίες που έφτασαν στο ΣΕΗ.

Αν και παραμένει άγνωστο αν και στο νέο φάκελο θα υπάρχουν περιστατικά με βασικό εμπλεκόμενο το γνωστό πρωταγωνιστή, όλα δείχνουν πως το προσεχές διάστημα, ακόμα τρεις καταγγελίες θα φτάσουν στις αρμόδιες αρχές για το ίδιο πάντα πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις καταγγέλοντες έχουν προσεγγίσει δικηγορικό γραφείο, με σκοπό να υποβάλλουν σχετική αναφορά στο ΣΕΗ σε βάρος του γνωστού ηθοποιού. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι -κατά τις ίδιες πηγές- για τις υποθέσεις αυτές δεν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής κι έτσι όταν το Σωματείο τις υποβάλλει στις εισαγγελικές αρχές, θα είναι εφικτή η πλήρης ποινική διερεύνηση τους.

Τέλος, στα χέρια του εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλου είναι πλέον η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος γνωστού ηθοποιού της μικρής οθόνης, η οποία είχε διαβιβαστεί στην αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός το προσεχές διάστημα -και υπό το φόβο της παραγραφής που συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο- θα αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, μετά την καταγγελία ότι βίασε πρώην συμφοιτητή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εμφανίζεται να έχει αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η πράξη έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα