Έμφυλη Βία: Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των γυναικοκτονιών σε όλη την Ελλάδα

Έμφυλη Βία: Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των γυναικοκτονιών σε όλη την Ελλάδα
Έμφυλη βία iStock

Με σύνθημα "Ας κάνουμε τον κόσμο πορτοκαλί! Βάλε Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών τώρα!", η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της έμφυλης βίας.

Καθώς η διεθνής εκστρατεία για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία ολοκληρώνεται, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σας καλεί σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια σειρά από εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη μνήμη των γυναικών και των κοριτσιών που έχουν δολοφονηθεί στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της έμφυλης βίας. Οι συμμετέχοντες θα φορούν μπλουζάκια πορτοκαλί, το χρώμα της εκστρατείας που στόχο έχει να απεικονίσει ένα πιο φωτεινό μέλλον, όπου θα έχει εξαλειφθεί η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Παράλληλα, μνημεία και κτίρια, μεταξύ των οποίων η Πύλη του Αδριανού, η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και τα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας στην Αθήνα, θα φωτιστούν πορτοκαλί.

Ελάτε να ενώσουμε τη φωνή μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο έγκλημα της γυναικοκτονίας και την έμφυλη βία.

Εκδηλώσεις μνήμης στις 10 Δεκεμβρίου:

Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, 18:00

Θεσσαλονίκη, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, 18:00

Ιωάννινα, μπροστά από το Δημαρχείο, Πλατεία Δημοκρατίας, 18:00

Ηγουμενίτσα, μπροστά από το Δημαρχείο, 19:00

Κως, μπροστά από το Δημαρχείο, 18:00

Λέρος, μπροστά από το Δημαρχείο, 18:00

Χίος, Πλατεία Πλαστήρα, 18:00

[13 Δεκεμβρίου] Σάμος, μπροστά από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη, 18:00

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα