“Εμφύλιος” εντός των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

“Εμφύλιος” εντός των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Βαρείς χαρακτηρισμοί κατά των τοπικών αρχών στη Ρόδο. Διαμαρτυρία για ανακολουθία αποφάσεων και εφαρμογών τους αναφορικά με τους κανονισμούς

Ένα πλακάτ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των τοπικών αρχών συναντά κανείς κατά την περιπλάνησή του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Αιτία οι παραβάσεις των κανονισμών που ισχύουν στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου δεδομένης και της ένταξής της στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1988.

Με χαρακτηρισμούς όπως “άχρηστοι, ανίκανοι, επικίνδυνοι”, ένα δριμύ κατηγορώ απευθύνεται κατά των αρχών για αναντιστοιχία ανάμεσα στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την εφαρμογή τους.

Επισημαίνεται μάλιστα πως η τοποθέτηση των εμπορευμάτων στον δρόμο γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδράνεια, την κοροϊδία και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη νομοθεσία.

Στη Μεσαιωνική Πόλη, όπως όλα δείχνουν, έχει ξεσπάσει “πόλεμος” ανάμεσα στους καταστηματάρχες και τους χρυσοχόους.

“Είναι οι χρυσοχόοι εναντίον των υπολοίπων επειδή δεν μπορούν να βγάλουν έξω τα εμπορεύματά τους και καταγγέλλουν τους καταστηματάρχες για παραβάσεις.

Ειδικά όταν δεν υπάρχει δουλειά, θέλει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. Σκέφτονται εγώ δεν δουλεύω, εσύ γιατί δουλεύεις”, ανέφερε καταστηματάρχης στο NEWS 247.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, όπως μας εξήγησε, οι καταγγελίες που γίνονται στο Επιμελητήριο για παραβάσεις των κανονισμών.

“Ελλάδα δεν είμαστε; Οι πολιτικοί μας το ίδιο δεν κάνουν;” σχολιάζει σερβιτόρος σε καφετέρια που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη, τονίζοντας πως οι αρχές δεν σέβονται τις αποφάσεις που ψηφίζουν οι ίδιες.

Αυτό μάλιστα έρχεται σε μία περίοδο που η Ρόδος κατακλύζεται καθημερινά από τουρίστες, καθώς τα κρουαζιερόπλοια συνεχίζουν να αγκυροβολούν στο τουριστικό λιμάνι του νησιού των ιπποτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα