Εμβόλιο Novavax: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα - Το Σάββατο οι πρώτοι εμβολιασμοί

Το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Novavax
Το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Novavax ALASTAIR GRANT, FILE/AP PHOTO

Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου Novavax κατά του κορονοϊού, καθώς από αύριο θα μπορούν οι πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους. Το Σάββατο οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Ανοίγει αύριο, 1η του Μάρτη η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Novavax, ενώ το Σάββατο (5/3) θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί με το πρωτεϊνικό εμβόλιο, καθώς η πρώτη παράδοση των εμβολίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19, το εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό και δεν πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή εμβολιασμός για αναμνηστική δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

ADVERTISING

Σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα καταλογισμός για τον μήνα Ιανουάριο που αφορά 317.962 πολίτες. Τις επόμενες μέρες ακολουθεί το διοικητικό πρόστιμο για τον μήνα Φεβρουάριο.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, τη Δευτέρα (28/2) ξεπεράστηκαν οι 20.145.000 εμβολιασμοί κατά της Covid-19. Ειδικότερα για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.850.000 πολίτες, δηλαδή το 74,9% του γενικού πληθυσμού, ακριβώς το ίδιο με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 84,4% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι 85,4% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότερα από 7.530.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71,7% του γενικού πληθυσμού και 80,6% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 71,7% του γενικού πληθυσμού και 82,7% του ενήλικου πληθυσμού.

Σχετικά με την αναμνηστική δόση, είπε ότι δικαιούχοι είναι 5.831.000 πολίτες. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.350.000 εμβολιασμοί ποσοστό 92% επί των δικαιούχων και 85.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. "Από τα 5.376.000 των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, επτά μήνες με τα εμβόλια δύο δόσεων και τρεις μήνες με το μονοδοσικό εμβολιάστηκαν με την αναμνηστική δόση σε ποσοστό 96%, και μόνο ένα 4% δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα την αναμνηστική δόση", προσέθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network