Ένοχος ο πλοίαρχος του ‘Λασσαία’

Ένοχος ο πλοίαρχος του ‘Λασσαία’
Συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης στην περιοχή της Πειραϊκής. Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης για πλημμεληματική λαθρεμπορία. Αθώος κρίθηκε ο πρώτος μηχανικός

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επί τριετία, καταδικάστηκε ο πλοίαρχος του πλοίου “Λασσαία”, στο οποίο εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος, ενώ απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η δίκη ξεκίνησε το απόγευμα ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, με κατηγορούμενους τον πλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό για το αδίκημα της λαθρεμπορίας σε βαθμό πλημμελήματος. Ο τελευταίος απαλλάχθηκε από την κατηγορία λόγω αμφιβολιών.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν ένας τελωνειακός και δύο λιμενικοί, οι οποίοι εξήγησαν ότι από τη χημική ανάλυση πρόεκυψε πως στη μία δεξενή εντοπίστηκε νερό σε ποσοστό 98% και 2% πετρέλαιο ενώ στην άλλη κυρίως μαζούτ και πετρέλαιο (90% μαζούτ και 10% πετρέλαιο). Σύμφωνα με τον τελωνειακό το δείγμα ταιριάζει με αυτό του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Τα αίματα “άναψαν” όταν ο συνήγορος του πρώτου μηχανικού επεσήμανε πως οι καταθέσεις των σύο λιμενικών ήταν πανομοιότυπες και πως η προανάκριση διενεργηθηκε από τον ανθυπασπιστή του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα