Ένωση Αθέων: Να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα του ΣτΕ

Ένωση Αθέων: Να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα του ΣτΕ
Η εικόνα που βρίσκεται κρεμασμένη στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας βρέθηκε στο στόχαστρο της Ένωσης Αθέων Eurokinissi

Η Ένωση, αλλά και γονείς, έχουν προσφύγει στο συμβούλιο προκειμένου να ακυρωθεί το μάθημα των θρησκευτικών, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και η προσευχή από τα σχολεία.

Να αφαιρεθεί η θρησκευτική εικόνα από την αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την αυριανή συζήτηση, ζητά η Ένωση Αθέων. Κι αυτό γιατί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο πρόκειται να ασχοληθεί με αιτήσεις ακύρωσης που έχουν κατατεθεί για τα μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την προσευχή πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Το αίτημα κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Ένωσης Αθέων και πέντε γονέων και η τελική απόφαση επί του ζητήματος αναμένεται να εκφωνηθεί αύριο από τον αντιπρόεδρο Αθ. Ράντο κατά τη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση των προσφυγών της Ένωσης Αθέων, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και 24 πολιτών, που επικαλούνται μεταξύ άλλων ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία.

Στην ανάρτηση που ακολουθεί, ένας εκ των δικηγόρων που θα παρίστανται στο ΣτΕ περιγράφει τις προσφυγές.

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα