Ένωση Δικαστικών Λειτουργών: 'Επικίνδυνες για τη Δημοκρατία δηλώσεις'

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών: 'Επικίνδυνες για τη Δημοκρατία δηλώσεις'

Και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τα σχόλια κυβερνητικών στελεχών γύρω από δικαστικές αποφάσεις

Για "ανοίκειες και θεσμικά επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δηλώσεις" κάνει λόγο η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών, με μία ανακοίνωση που έρχεται να προστεθεί στις αντιδράσεις της Δικαιοσύνης γύρω από το σχολιασμό των αποφάσεων και άλλων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών.

Η Ένωση εκφράζει τον βαθύτατο προβληματισμό της για τις συνεχείς και ολοένα κλιμακούμενες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας πως αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις, "οι οποίες δεν συνάδουν με συγκεκριμένες θέσεις και επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας".

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταδικάζει τις ανοίκειες και θεσμικά επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δηλώσεις στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας  εναντίον των δικαστικών λειτουργών και της Δικαιοσύνης εν γένει. Εκφράζει, συγχρόνως, τον βαθύτατο προβληματισμό της για τις συνεχείς και ολοένα κλιμακούμενες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης κάθε φορά που δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με συγκεκριμένες θέσεις και επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας. Δυστυχώς, όπως μαρτυρεί ο ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα, έχει καταστεί έξις σε ορισμένους πολιτικούς «κάποιος λόγος θρασύς ή κακή πράξη θα προκύψει, κι αυθάδεια, κατά πως είναι η συνήθεια των θνητών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελείς: 'Επικίνδυνες οι δηλώσεις κατά της Δικαιοσύνης'

SHARE:

24Media Network