Ένστολοι και “Αγανακτισμένοι”

Ένστολοι και “Αγανακτισμένοι”
Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση και πορεία ένστολων αστυνομικών,πυροσβεστών και λιμενικών στο κέντρο της Αθήνας,Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 (EUROKINISSI/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Πιστοί στο καθιερωμένο τους ραντεβού μπροστά από τη Βουλή οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες. Στο πλευρό τους πυροσβέστες και αστυνομικοί (Vids)

“Αγανακτισμένοι” πολίτες συγκεντρώθηκαν για 30η ημέρα έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική οικονομική πολιτική και κυρίως για τις τελευταίως εξαγγελθείσες φορολογικές ρυθμίσεις.

Εν μέσω συνθημάτων, οι ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι διαμηνύουν γι άλλη μια φορά πως δεν προτίθενται να φύγουν από την πλατεία Συντάγματος, αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τα μέτρα.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και ένστολοι, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με τους συγκεντρωμένους.

Περίπου 2.000 από όλα τα σώματα συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία των σωμάτων ασφαλείας μπροστά από τη Βουλή. Εκεί ενώθηκαν με τους “αγανακτισμένους” ενώ ακούστηκαν και συνθήματα από κοινού.

Ωστόσο, κάποιοι, στην κάτω πλευρά της πλατείας, στην οδό Φιλελλήνων αποδοκίμασαν την πορεία των αστυνομικών χωρίς όμως να σημειωθεί το παραμικρό έκτροπο.

Συγκεκριμένα τους φώναξαν, “πρώτα μας χτυπάτε τώρα μας γελάτε”;

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το σύνθημα το οποίο ακούστηκε από μερίδα των “αγανακτισμένων”, “Ελλάς και Αστυνομία η δύναμη είναι μία”.

Οι “Αγανακτισμένοι” σημειώνουν ότι στον σχεδιασμό τους προέχει η επόμενη, 5η κατά σειρά, πανευρωπαϊκή συγκέντρωση, που έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή.

Στη συγκέντρωση των αστυνομικών παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης

Τα μέλη της επιτροπής των «Αγανακτισμένων» διαβουλεύονται για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση των συγκεντρώσεών τους, ώστε να μη επαναληφθούν επεισόδια, σαν αυτά της προηγούμενης εβδομάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα