Ένταση και χημικά στα Διαβατά: Πρόσφυγες επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ

Ένταση και χημικά στα Διαβατά: Πρόσφυγες επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ
Ένταση και χημικά στα Διαβατά: Πρόσφυγες επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ MOTIONTEAM

Σημειώνεται ότι πρόσφυγες από τη δομή των Διαβατών με τσάντες στους ώμους βγήκαν από το camp και ενώθηκαν με το συγκεντρωμένο πλήθος. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα από διακινητές σε Ελλάδα και Τουρκία περί δήθεν ανοίγματος των συνόρων, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη αποκλείει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Νέο σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα μπροστά από τη Δομή των Διαβατών, καθώς πρόσφυγες μάζεψαν τα πράγματα τους και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φύγουν από το σημείο με κατεύθυνση την Ειδομένη. Της προσπάθειας εξόδου ηγήθηκε ένας Αλγερινός σε αναπηρικό καροτσάκι. Στην έφοδο των προσφύγων τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν.

Μετά την αποτυχία της εξόδου, οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση βάζοντας φωτιά σε χόρτα.

ADVERTISING

Σημειώνεται ότι πρόσφυγες από τη δομή των Διαβατών με τσάντες στους ώμους βγήκαν από το camp και ενώθηκαν με το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ένταση και χημικά στα Διαβατά: Πρόσφυγες επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ

Ένας εκ των προσφύγων έχει ανοίξει πανό που έχει την ελληνική σημαία και γράφει «Βοηθήστε μας. Σας αγαπάμε» ενώ αλλοι φωνάζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά «ανοίξτε τα σύνορα».

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ η συμμαχική οδός παραμένει κλειστή.

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες, πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν να μεταφερθούν από την Αθήνα στα Διαβατά με τρένα. Χθες το βράδυ τους απαγορεύτηκε η αποχώρηση, παρότι είχαν βγάλει εισιτήρια, με αποτέλεσμα σήμερα να αποκλείσουν τον σταθμό Λαρίσης διαμαρτυρόμενοι.

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτικής ανέφεραν στο News 24/7 πως χθες το βράδυ υπήρξε συνεργασία των υπουργείων προστασίας του πολίτη και μεταναστευτικής πολιτικής με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ακυρωθεί το δρομολόγιο καθώς απαγορεύεται η παράτυπη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών εντός χώρας βάσει της ισχύουσας συμφωνίας για το προσφυγικό.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως για όσους έχουν αγοράσει εισιτήριο, θα γίνει προσπάθεια να τους επιστραφούν τα χρήματα, ωστόσο δεν μπορούν να μετακινηθούν στα Διαβατά. Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, η ιστορία περί ανοίγματος συνόρων διακινείται διαδικτυακά από διακινητές και αντίστοιχα καλέσματα υπάρχουν και στην Τουρκία.

Παίρνοντας θέση για το περιστατικό άλλωστε, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού είπε ότι:

"δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες επειδή κάποιοι διακινητές του πούλησαν ψεύτικές ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης".

Πηγή: 

Voria

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεροβασίλη: Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά - Το ίδιο θα γίνει και στον Σταθμό Λαρίσης

Σταθμός Λαρίσης: Κατάληψη από μετανάστες - Δεν εκτελούνται δρομολόγια

Μικροεπεισόδια στα Διαβατά: Πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα μετά από διαδικτυακό κάλεσμα

SHARE:

24Media Network