Σταθμός Λαρίσης: Κατάληψη από μετανάστες - Δεν εκτελούνται δρομολόγια

Πρόσφυγες έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης
Πρόσφυγες έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης NEWS247.GR

Όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων, λόγω της κατάληψης των γραμμών.

Αναστάτωση έχει προκληθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς ομάδα μεταναστών και προσφύγων έχει κάνει κατάληψη του σταθμού.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει πάνω στις ράγες και απαιτούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκαν χθες βράδυ ακυρώσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τη Θεσσαλονίκη για τα οποία οι μετανάστες καταγγέλλουν πως είχαν βγάλει εισιτήρια κανονικά, ενώ ζητούν εξηγήσεις για το γεγονός ότι τους απαγορεύτηκε η μετάβαση προς τα Διαβατά. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, δηλώνουν πως προχώρησαν στη σημερινή κατάληψη.

ADVERTISING

Από χθες το βράδυ υπήρξε άλλωστε ενημέρωση από οργανώσεις ότι δήθεν θα άνοιγαν τα σύνορα. Ήδη έχουν φτάσει στα Διαβατά εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν στο σημείο, ενώ σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια.

Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν μεταβεί δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ.

Όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων, λόγω της κατάληψης των γραμμών.

Στον Σταθμό Λαρίσης βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας ο οποίος μίλησε στους μετανάστες προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάσταση:

"Καταλαβαίνω τις δυσκολίες. Ακόμα και όσους δεν θέλουν να κάνουν αίτημα ασύλου. Σεβόμαστε και τα δικαιώματα σας και όσους λένε ότι η κατάσταση στις δομές είναι δύσκολη. Τα σύνορα είναι κλειστά. Εμείς έχουμε ζητήσει από την Ευρώπη να υπάρξουν επανενώσεις . Δεν θα γίνουν δρομολόγια από εδώ. Τα σύνορα είναι κλειστά και δεν θα μπορέσει να αλλάξει αυτό. Αυτός ο τρόπος δεν θα σας προσφέρει κάτι.

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτικής ανέφεραν στο News 24/7 πως χθες το βράδυ υπήρξε συνεργασία των υπουργείων προστασίας του πολίτη και μεταναστευτικής πολιτικής με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ακυρωθεί το δρομολόγιο καθώς απαγορεύεται η παράτυπη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών εντός χώρας βάσει της ισχύουσας συμφωνίας για το προσφυγικό.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως για όσους έχουν αγοράσει εισιτήριο, θα γίνει προσπάθεια να τους επιστραφούν τα χρήματα, ωστόσο δεν μπορούν να μετακινηθούν στα Διαβατά. Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, η ιστορία περί ανοίγματος συνόρων διακινείται διαδικτυακά από διακινητές και αντίστοιχα καλέσματα υπάρχουν και στην Τουρκία.

Κατάληψη από πρόσφυγες στον Σταθμό Λαρίσης
Κατάληψη από πρόσφυγες στον Σταθμό Λαρίσης NEWS247.GR
Πρόσφυγες έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης
Πρόσφυγες έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης NEWS247.GR
Πρόσφυγες έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης
Πρόσφυγες έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης NEWS247.GR
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μικροεπεισόδια στα Διαβατά: Πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα μετά από διαδικτυακό κάλεσμα

SHARE:

24Media Network