Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Συμμετέχοντες στην πορεία επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό αλλά οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν, χρησιμοποιώντας χημικά

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή διαδήλωση ενάντια στην ανακήρυξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από τον Λευκό Πύργο με κατεύθυνση το Μέγαρο Μουσικής, όπου στις 20:00 ξεκίνησε η τελετή της αναγόρευσης, αλλά στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο, με λεωφορεία και κλούβες.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες κ.ά., επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν ανατολικά προς το Μέγαρο Μουσικής, αλλά οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές υποχώρησαν και επικράτησε ηρεμία στο σημείο όπου σημειώθηκε η ένταση.

Λίγη ώρα αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να μπουν μέσα και να μεταδοθεί από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού, μήνυμά τους κατά του Γιούνκερ. Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά παρέμειναν εκεί, αποχωρώντας μετά από λίγες ώρες.

SHARE:

24Media Network