Θεσσαλονίκη: Ένταση και συλλήψεις στη διαμαρτυρία προσφύγων στα Διαβατά

Εικόνα από τη διαμαρτυρία των προσφύγων
Εικόνα από τη διαμαρτυρία των προσφύγων MOTIONTEAM

Από επεισόδια και συλλήψεις σημαδεύτηκε τη Δευτέρα η διαμαρτυρία των προσφυγών που διαβιούν στη δομή των Διαβατών για τις συνθήκες διαβίωσης.

Πρόσφυγες που διαβιούν στη δομή φιλοξενίας των Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, απέκλεισαν τη Δευτέρα για περίπου δύο ώρες τη Συμμαχική Οδό, μπροστά από τη δομή, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης, μετά και την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Στη διαμαρτυρία, που ξεκίνησε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι, συμμετείχαν περίπου 40 πρόσφυγες και κάποιοι έκαψαν λάστιχα στο οδόστρωμα.

ADVERTISING

Ένταση προκλήθηκε όταν οδηγός επαγγελματικού φορτηγού διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό του δρόμου, ζητώντας να ανοίξει προκειμένου να διέλθει. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο συγκεκριμένος οδηγός, διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες εναντίον του και προς το φορτηγό του. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο, ενώ ο οδηγός του φορτηγού και ένας πρόσφυγας διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου".

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας για το περιστατικό προσήχθησαν τουλάχιστον τρία άτομα, που μεταφέρθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network