Εντολή για οριστικό λουκέτο στις παιδικές χαρές της Πάτρας

Εντολή για οριστικό λουκέτο στις παιδικές χαρές της Πάτρας

Χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά ISO ασφάλειας παρέμειναν στην πλειοψηφία τους οι παιδικές χαρές στο δήμο Πάτρας. Έρχονται τα "λουκέτα"

Ο χρόνος για να μπει λουκέτο το σύνολο σχεδόν των παιδικών χαρών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων μετρά αντίστροφα, καθώς ο τρίτος Δήμος της χώρας δεν κατόρθωσε να προχωρήσει στη συντήρηση τους και την απόκτηση iso ασφαλείας.

Αιτία η οικονομική δυσπραγία που επικαλείτο η απελθούσα Δημοτική Αρχή του Γ. Δημαρά επί των ημερών της οποίας χάθηκε πολύτιμος χρόνος με την προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο να εκπνέει.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου αλλά η σιωπηρή παράταση η οποία είχε δοθεί πάλι δεν επαρκούσε για την απελθούσα Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα το λουκέτο να είναι γεγονός.

Η σχετική εγκύκλιο είχε εκδοθεί μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του δήμου Ελληνικού. Με αυτή το υπουργείο καλούσε όλους τους δήμους να ελέγξουν τις παιδικές χαρές και να εκδώσουν πιστοποιητικά καταλληλότητας λειτουργίας, κάτι που για τις παιδικές χαρές της Πάτρας σε ποσοστό 99% δεν έγινε.

Να σημειωθεί πως οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί ακόμα και σήμερα σε παιδική χαρά συνεπάγεται ποινικές ευθύνες για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους αιρετούς και τους προέδρους της Επιτροπής Ελέγχου και Πιστοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: patrastimes.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network