Εντοπίστηκε το σκάφος με μετανάστες που αγνοούνταν στην Κρήτη

Εντοπίστηκε το σκάφος με μετανάστες που αγνοούνταν στην Κρήτη
Φωτό αρχείου(eurokinissi//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Το ξύλινο αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν 45 μετανάστες και πρόσφυγες, βρίσκεται στη νότια περιοχή των Καλών Λιμένων Ηρακλείου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε πλοιάριο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης και εντοπίστηκε τελικά το απόγευμα νότια του νησιού.

Και οι 45 συνολικά επιβαίνοντες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι καλά στην υγεία τους και δεν επιθυμούν να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος και για το λόγο αυτό υπάρχει επικοινωνία με τις αρχές για τη διευθέτηση του θέματος και της ασφαλούς μεταφοράς τους.

Οι μετανάστες, που βρίσκονται πάνω σε ξύλινο αλιευτικό σκάφος 20 μέτρων, ενημέρωσαν για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μέσω του διεθνή αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου.

Το αλιευτικό εντοπίστηκε από αεροσκάφος της FRONTEX, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά που βρισκόντουσαν στην περιοχή.

Αυτή την ώρα το σκάφος βρίσκεται στην νότια περιοχή των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, (14 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Λίθινο).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα