Εορτολόγιο: Μεγάλο Σάββατο – Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Απριλίου

Εορτολόγιο: Μεγάλο Σάββατο – Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Απριλίου
Πιστοί στην εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα Eurokinissi

Ποια ονόματα περιλαμβάνει σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, το εορτολόγιο.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο (23/04), το εορτολόγιο δεν περιλαμβάνει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου και Πρωτολέοντος του στρατηλάτου, Μαρτύρων Δονάτου και Θερινού.

Ο Άγιος Πρωτολέων ήταν στρατιωτικός. Βλέποντας το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου ομολόγησε τον Χριστό και τελικά μαρτύρησε διά ξίφους. Οι Άγιοι Δονάτος και Θερινός μαρτύρησαν επίσης δια ξίφους.

Μεγάλο Σάββατο – Η ταφή του Κυρίου

Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης».

Όπως γράφει το Saint.gr, αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα