Επαφές Καλογήρου με ΕΔΕ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου EUROKINISSI

Ύστερα από μία μακρά περίοδο εντάσεων, η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης συναντήθηκε σε θετικό κλίμα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη.  

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της δικαστικής ένωσης, ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, το οποίο στο παρελθόν δεν υπήρχε αφού η κόντρα ΕΔΕ και υπουργείο ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Η αλλαγή ηγεσίας φαίνεται πως συνέβαλε σε μία καλύτερη επαφή των δύο πλευρών.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) και οι  προτάσεις της Ένωσης για κατάργηση της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε ο πειθαρχικός έλεγχος για καθυστέρηση στη δημοσίευση αποφάσεων να λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των δικογραφιών που έχει περαιώσει ο δικαστικός λειτουργός, κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε στις εργατικές και πτωχευτικές διαφορές να καθορίζεται ανώτατος αριθμός εναγόντων, λειτουργία κατεύθυνσης Ειρηνοδικών από τη Σχολή Δικαστών, απόσυρση της διάταξης για την επιλογή αθλητικών δικαστών στην ΕΠΟ, συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας για τον υπολογισμό των κονδυλίων στις εργατικές διαφορές λειτουργώντας επιβοηθητικά στο έργο των δικαστών.

Έγινε επίσης ενημέρωση για την πορεία των νέων Σχεδίων Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικαστικής ένωσης, ο Μιχ. Καλογήρου δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις της, εξομαλύνοντας με αυτό τον τρόπο το τεταμένο κλίμα του παρελθόντος.

SHARE: