Επαναλαμβανόμενες απεργίες στις Δικαστικές Φυλακές Θεσσαλονίκης

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στις Δικαστικές Φυλακές Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν υποστελέχωση και ζητούν την ανάκληση απόσπασης τρίτεκνου συναδέλφου τους

Στην προκήρυξη οκτώ 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, στις 26-29 Σεπτεμβρίου και 2-5 Οκτωβρίου, προχώρησε η ‘Ένωση Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενη για τις σημαντικές -όπως υποστηρίζει- ελλείψεις προσωπικού.

Με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, η διοίκηση της Ένωσης ζητά την ενίσχυση του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και επισημαίνει ότι στον συγκεκριμένο κλάδο «έλλειψη προσωπικού σημαίνει διακύβευση της ασφάλειας του καταστήματος».

«Ερχόμαστε σήμερα για ακόμη μια φορά να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση του υπουργείου σχετικά με τη νέα αφαίμαξη προσωπικού από το κατάστημά μας. Συγκεκριμένα, το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης (ΓΚΚΘ) είναι σχεδόν ο μοναδικός “αιμοδότης” σε προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης (Κ.Κ) Κεντρικής Μακεδονίας III, αφού από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έχουν μετατεθεί ή αποσπασθεί σε αυτό πάνω από 30 άτομα όλων των ειδικοτήτων» υπογραμμίζει η Ένωση στην επιστολή της.

‘Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «το υπουργείο εξέδωσε τρία νέα φύλλα Πορείας για το Κ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας III, γεγονός που αποδυναμώνει το κατάστημα. Τα δύο ήταν μεν από συναδέλφους οι οποίοι είχαν ήδη συναινέσει στην απόσπασή τους, όμως το τρίτο αφορούσε εργαζόμενο, που είναι γονέας τρίτεκνης οικογένειας. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή μας γύρισε χρόνια πίσω». Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάκληση της απόφασης για τον τρίτεκνο συνάδελφό τους κι απαιτούν «να πραγματοποιηθεί επιτέλους η πολυσυζητημένη προκήρυξη πρόσληψης σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Στη διάρκεια των απεργιών δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών ή συνηγόρων, ούτε παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, πλην έκτακτων ιατρικών περιστατικών, παραγραφών και διασφάλισης 18μήνου. Οι αποφυλακίσεις και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες θα διεκπεραιώνονται κανονικά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα