Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, χημικά και κρότου λάμψης στη μαθητική πορεία για τη Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, χημικά και κρότου λάμψης στη μαθητική πορεία για τη Μακεδονία
Φωτό από τα επεισόδια MotionTeam

Μεμονωμένοι κουκουλοφόροι δημιούργησαν ένταση κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στη Θεσσαλονίκη. Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από την αστυνομία.

Από επεισόδια μίας συγκεκριμένης μειοψηφίας σημαδεύτηκαν την Πέμπτη οι πορείες των μαθητών στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

Οπως αναφέρει το thestival.gr, νεαροί κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην μαθητική πορεία, μόλις ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση και αφού αποχώρησε ο μεγαλύτερος όγκος των μαθητών, κινήθηκαν με πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Στην οδό Μακεδονικής Αμύνης, εντόπισαν ομάδα αντιεξουσιαστών και άρχισαν να πετούν πέτρες. Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους και να αποτρέψουν την συμπλοκή με τους αντιεξουσιαστές.

Αργότερα, τα ίδια άτομα κινήθηκαν προς την οδό Εγνατία. Εκεί άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια στο κτίριο όπου στεγάζεται η κατάληψη 111. Δυνάμεις των ΜΑΤ αντέδρασαν άμεσα και με τη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απώθησαν τους κουκουλοφόρους.

Αλλοι, τέλος, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα