Επεισόδια με τραυματισμούς μεταξύ προσφυγών στο κέντρο φιλοξενίας του Χέρσου στο Κιλκίς

Ι.Μουζάλας: «Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα Ειδομένη, ενώ προανήγγειλε την εκκένωση και των άλλων καταυλισμών»

Τις περιοχές του νομού Κιλκίς που ενεπλάκησαν αλλά και συνεχίζουν να εμπλέκονται με το μεταναστευτικό στον νομό μας αλλά και αυτόν της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Κυριακή 29.5.16 ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας αρχής γενομένης από την «μαρτυρική» Ειδομένη.
Το ακριτικό χωριό του δήμου Παιονίας που έγινε σύμβολο αναφοράς του μεταναστευτικού προβλήματος στην χώρα μας λόγω της λειτουργίας στην περιοχή του, του μεγαλύτερου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών, καθώς στην περίοδο «αιχμής» του φιλοξενούσε πάνω από 15.000 άτομα πολλές φορές υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω του μεγάλου συνωστισμού και των δύσκολων κατά καιρούς καιρικών συνθηκών.
Ένας καταυλισμός, που εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί παρελθόν, καθώς μετά από συντονισμένη επιχείρηση έχει εκκενωθεί «υποδειγματικώς» και σε χρόνο γρηγορότερο με βάση την παγκόσμια εμπειρία χάρη στις προσπάθειες και τον συντονισμό τριών υπουργείων μετανάστευσης, εθνικής άμυνας, και προστασίας του πολίτη, όπως ο ίδιος ο κ. Μουζάλας ανέφερε στον «Μαχητή του Κιλκίς» μιλώντας με κατοίκους της Ειδομένης που τον συνάντησαν σε κατάστημα του χωριού παρουσία του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη και της προέδρου της τοπικής κοινότητας Ξανθίππης Σουπλή.
Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού πέραν του πρακτικού μέρους, που αφορούσε στην αυτοψία σε χώρες που συνδέονται με την παρουσία προσφύγων και μεταναστών αλλά και με χώρες φιλοξενίας τους στους νομούς Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ήταν όπως αποδείχθηκε, να ευχαριστήσει διά ζώσης τους κατοίκους της Ειδομένης αλλά και εργαζόμενους σε υπηρεσίες που εμπλέκονται με την υπόθεση του μεταναστευττικού και του καταυλισμού της Ειδομένης όπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κιλκίς, που επισκέφθηκε αμέσως μετά την Ειδομένη.
Επιθυμώντας να εξάρει, όπως ο ίδιος τόνισε στην Ειδομένη την στάση τους η οποία παρά τις όποιες εύλογες γκρίνιες και στάδια δυσαρέσκειας στάθηκε στο ύψος των
Ι.Μουζάλας: «Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα Ειδομένη, ενώ προανήγγειλε την εκκένωση και των άλλων καταυλισμών» Τις περιοχές του νομού Κιλκίς που ενεπλάκησαν αλλά και συνεχίζουν να εμπλέκονται με το μεταναστευτικό στον νομό μας αλλά και αυτόν της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Κυριακή 29.5.16 ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας αρχής γενομένης από την «μαρτυρική» Ειδομένη. Το ακριτικό χωριό του δήμου Παιονίας που έγινε σύμβολο αναφοράς του μεταναστευτικού προβλήματος στην χώρα μας λόγω της λειτουργίας στην περιοχή του, του μεγαλύτερου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών, καθώς στην περίοδο «αιχμής» του φιλοξενούσε πάνω από 15.000 άτομα πολλές φορές υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω του μεγάλου συνωστισμού και των δύσκολων κατά καιρούς καιρικών συνθηκών. Ένας καταυλισμός, που εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί παρελθόν, καθώς μετά από συντονισμένη επιχείρηση έχει εκκενωθεί «υποδειγματικώς» και σε χρόνο γρηγορότερο με βάση την παγκόσμια εμπειρία χάρη στις προσπάθειες και τον συντονισμό τριών υπουργείων μετανάστευσης, εθνικής άμυνας, και προστασίας του πολίτη, όπως ο ίδιος ο κ. Μουζάλας ανέφερε στον «Μαχητή του Κιλκίς» μιλώντας με κατοίκους της Ειδομένης που τον συνάντησαν σε κατάστημα του χωριού παρουσία του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη και της προέδρου της τοπικής κοινότητας Ξανθίππης Σουπλή. Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού πέραν του πρακτικού μέρους, που αφορούσε στην αυτοψία σε χώρες που συνδέονται με την παρουσία προσφύγων και μεταναστών αλλά και με χώρες φιλοξενίας τους στους νομούς Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ήταν όπως αποδείχθηκε, να ευχαριστήσει διά ζώσης τους κατοίκους της Ειδομένης αλλά και εργαζόμενους σε υπηρεσίες που εμπλέκονται με την υπόθεση του μεταναστευττικού και του καταυλισμού της Ειδομένης όπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κιλκίς, που επισκέφθηκε αμέσως μετά την Ειδομένη. Επιθυμώντας να εξάρει, όπως ο ίδιος τόνισε στην Ειδομένη την στάση τους η οποία παρά τις όποιες εύλογες γκρίνιες και στάδια δυσαρέσκειας στάθηκε στο ύψος των EUROKINISSI

Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς

Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο φιλοξενίας, στο Χέρσο Κιλκίς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους, άγνωστο μέχρι στιγμής για ποιον λόγο, περίπου μισή ώρα μετά τις 4 το απόγευμα.

Οι συμπλοκές αν και δεν κράτησαν πολύ ώρα ήταν εξαιρετικά άγριες και περιελάμβαναν πετροπόλεμο και άγριες συμπλοκές μεταξύ τους με ρόπαλα...

Στο σημείο κλήθηκαν ενισχύσεις της Αστυνομίας και μόλις έφτασαν εκεί, τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν χρειάστηκε να γίνει επέμβαση από τις διμοιρίες.

Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τέσσερις πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. 

SHARE:

24Media Network