Επεισόδιο έξω από το Μαξίμου πριν τη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό

Επεισόδιο έξω από το Μαξίμου πριν τη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό

Ένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πριν τη συνάντηση Τσίπρα με τους συνδικαλιστές. Επιχείρησαν να σηκώσουν πανό και εμποδίστηκαν (Vids)

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για το ζήτημα των συμβάσεων και της αποκομιδής σκουπιδιών.

Το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν προγραμματισμένο να περάσει το κατώφλι του Μαξίμου στις 10 το πρωί έπειτα από την χθεσινή πρόσκληση του πρωθυπουργού. Το διάβημα Τσίπρα έχει ως στόχο την εκτόνωση της κρίσης για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών ενόψει του καύσωνα που αναμένεται στην Αθήνα.

Πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία είναι τώρα σε εξέλιξη, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησε να σηκώσει πανό με τα αιτήματα τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συνδικαλιστές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, με αποτέλεσμα άνδρες της ασφάλειας να τους απωθήσουν.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε αργά χθες το απόγευμα και αφότου είχε διαπιστωθεί ότι η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη δεν ήταν δυνατή να μεταπείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της τροπολογίας Σκουρλέτη προβλέπεται ενισχυμένη μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων και συμβασιούχων για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά και αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας από τα 45 στα 50 έτη.

Επίσης, προκηρύσσονται 2.500 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και προβλέπεται ανανέωση υπαρχουσών συμβάσεων ως τον Μάρτιο του 2018, δηλαδή έως ότου αναρτηθούν οι πίνακες με τους οριστικώς επιτυχόντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στα χέρια Τσίπρα η λύση για τα σκουπίδια

Κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική έρευνα για τα σκουπίδια

Σκουρλέτης: Η αποκομιδή απορριμμάτων πρέπει να μείνει στην αυτοδιοίκηση

SHARE: