Επέστρεψε στη Ριτσώνα η γυναίκα που γέννησε – Έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

Επέστρεψε στη Ριτσώνα η γυναίκα που γέννησε – Έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ
Σε σφράγιση της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε καραντίνα εντός της δομής φιλοξενίας της Ριτσώνας βρίσκεται από χθες, η γυναίκα από την Αφρική που είχε εντοπιστεί ως το πρώτο κρούσμα κορονοϊού. Έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στη δομή και ένταση.

Στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας βρίσκεται από χθες, Πέμπτη, η γυναίκα από την Αφρική που είχε γεννήσει στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο κατόπιν ενοχλήσεων, τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου. Τελικά, γέννησε εκεί και μετά τον τοκετό, αφού της έγινε τεστ, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Στο νοσοκομείο αλλά και στη δομή της Ριτσώνας, σήμανε συναγερμός και άρχισε άμεσα η ιχνηλάτιση των επαφών της γυναίκας από την Αφρική. Όλες αυτές τις ημέρες, η νεαρή μητέρα και το μωρό της, είχαν τεθεί σε καραντίνα εντός του νοσοκομείου.

Χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε νέα εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν πως δεν δύναται πλέον να μεταδόσει τον ιό και έτσι, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ, μεταφέρθηκε μαζί με το νεογέννητο βρέφος, πίσω στη δομή φιλοξενίας, η οποία βρίσκεται από τις 2 Απριλίου σε 14ημερη καραντίνα. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, μητέρα και παιδί, διαμένουν πλέον σε χώρο απομόνωσης. Η επιστροφή της χθες, συνοδεύτηκε και από ένταση που προκλήθηκε από το γεγονός πως άλλοι φιλοξενούμενοι της δομής, είδαν την γυναίκα να επιστρέφει και φοβήθηκαν για την υγεία τους.

Στη Ριτσώνα, υπήρξε νέα ένταση, την ώρα που κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στη δομή για να πάρει δείγματα από μετανάστες και πρόσφυγες. Μια ομάδα περίπου 40 φιλοξενούμενων, αντέδρασε έντονα στους ελέγχους. Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ είχαν ζητήσει να συνοδεύονται από την Ελληνική Αστυνομία κατά την επίσκεψή τους, κάτι που δεν συνέβη. Σύμφωνα, με τις πληροφορίες, το κλιμάκιο αποχώρησε, ωστόσο είχε προλάβει να πάρει τα δείγματα που ήθελε.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη λήψη δειγμάτων, ειχαν επιβεβαιωθεί 23 κρούσματα κορονοϊού, όλοι τους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ οι εργαζόμενοι στη δομή βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version