Κρούσμα κορονοϊού στη δομή της Ριτσώνας

Κρούσμα κορονοϊού στη δομή της Ριτσώνας
Ζευγάρι μεταναστών MotionTeam

Θετικό κρούσμα κορονοϊού έχει εντοπιστεί σε άτομο που διέμενε στη δομή Φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Πρόκειται για μια έγκυο γυναίκα, που πήγε στο "Αλεξάνδρα" για να γεννήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7 μια γυναίκα από την Αφρική βρέθηκε θετική στον κορονοϊό όταν την περασμένη εβδομάδα μετέβη σε νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να γεννήσει.

Όσο η γυναίκα διέμενε στη Ριτσώνα, δεν είχε διαπιστωθεί πως είχε τον ιό, ωστόσο στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, της έγιναν εξετάσεις και βρέθηκε θετική. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής που εξέδωσε ανακοίνωση, η γυναίκα βρέθηκε θετική: “μετά τη γέννηση του βρέφους της. Αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα των εξετάσεων για το βρέφος. Η γυναίκα διαβιεί στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα Ευβοίας. Επισημαίνεται ότι εξετάστηκε και φιλικό πρόσωπο που συγκατοικούσε με την γυναίκα, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ιατρικού ελέγχου, δεν είναι φορέας του ιού Covid-19. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ιχνηλατεί ήδη όλες τις επαφές του κρούσματος εντός των προηγούμενων ημερών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διαμενόντων και των εργαζομένων”.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα κάνουν λόγο για θετικό δείγμα και του συντρόφου της γυναίκας, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επιπλέον, έχει γίνει άλλη μια εξέταση στη δομή φιλοξενίας, σε φίλο του ζευγαριού για τον οποίο υπήρχαν φόβοι ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, με το τεστ ωστόσο να είναι αρνητικό.

Σημειώνεται πως στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας βρίσκονται πάνω από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες και αναμένεται αν θα παρθούν μέτρα προστασίας τους πέραν από την διανομή μασκών, αντισηπτικών και γαντιών που έχει κάνει ο ΔΟΜ σε προσωπικό και φιλοξενούμενους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα