Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συγκεντρώσεις και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συγκεντρώσεις και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
voria.gr

Οι δύο προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα 30 ατόμων σήκωσε τρία πανό.

Αιφνιδιαστική συγκέντρωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στράτου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συγκεντρωμένοι, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας αλλά και υπέρ των Γάλλων διαδηλωτών που εξεγείρονται για νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Μακρόν για την αστυνομία.

voria.gr

 

Μετά τα συνθήματα οι διαδηλωτές αποχώρησαν πριν οι αστυνομικές δυνάμεις φτάσουν στην περιοχή. Δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν αυτή την ώρα ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των ατόμων, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, στη δυτική πλευρά της πόλης στην πλατεία Αμπελοκήπων, μέλη των ίδιων οργανώσεων πραγματοποίησαν και εκεί συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα, οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία τηρώντας αποστάσεις και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

voria.gr

voria.gr

 

Τέσσερις προσαγωγές

Κατά τους ελέγχους, οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι δύο πρώτες προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν  άλλους δύο νεαρούς, στον έναν εκ των οποίων επεβλήθηκε πρόστιμο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα