Επιχειρηματίας έκανε δωρεά το πετρέλαιο θέρμανσης στο σχολείο που φοίτησε

Επιχειρηματίας έκανε δωρεά το πετρέλαιο θέρμανσης στο σχολείο που φοίτησε

Έμπρακτη οικονομική στήριξη επιχειρηματία από την Ξάνθη στο Γυμνάσιο, από όπου αποφοίτησε. Διαβάστε τι δήλωσε ο ίδιος για την πρωτοβουλία του που ευελπιστεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, επιχειρηματίας από την Ξάνθη αποφάσισε να προβεί σε μία γενναιόδωρη προσφορά.

Ο ίδιος πρόσφερε σημαντική χρηματική βοήθεια, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην φετινή θέρμανση του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Στην συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος Π. Νταουτίδη, γνωστοποίησε την διάθεσή για έμπρακτη οικονομική στήριξη των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, συντελώντας ουσιαστικά και αποφασιστικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εν όψει του ερχόμενου φετινού χειμώνα.

Η συγκινητική πλευρά της υπόθεσης, έγκειται στο γεγονός ότι ο Ξανθιώτης επιχειρηματίας, προχώρησε στην ενέργεια, ορμώμενος και από το "ψυχικό απωθημένο" που είχε επί χρόνια: να προσφέρει στο σχολείο από όπου έχει περάσει και αποφοιτήσει πριν πολλά χρόνια, εκτιμώντας την προσφορά που εισέπραξε από παλαιότερους καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Π. Νταουτίδης επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ευχήθηκε να επεκταθούν σε όλους του τομείς που έχουν άμεση ανάγκη και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κοινό διακριτικό μυστικό αποτελούν στη φετινή δύσκολη χρονιά οι παρεμβάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των αντίστοιχων διδασκαλικών στα σχολεία, προκειμένου να βοηθούν καθημερινά τις ανάγκες στοιχειώδους σχολικής σίτισης αδύναμων οικονομικά μαθητών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Ξανθιώτης επιχειρηματίας, αναφερόμενος στις σχολικές του αναμνήσεις, σημείωσε:

"Αυτό που λέμε σήμερα παιδεία, εγώ το καταλαβαίνω σαν κάποιους κρυφούς σπόρους, που φυτεύτηκαν στη συνείδηση κάθε μαθητή στα χρόνια της νεότητας.

Να είστε σίγουροι ότι όσο κι αν δεν φαίνονται θα βρουν κάποτε την ευκαιρία να προβάλλουν και να ανθίσουν, δίνοντας ότι θετικό απόσταγμα έχει απομείνει από τα χρόνια της μαθητικής αθωότητας και αποτελώντας μοναδικό και πολύτιμο εφόδιο στη μετέπειτα ζωή του".

Πηγή: Xanthipress.gr

SHARE:

24Media Network