Επιχείρησαν να βγάλουν 19 μετανάστες από την Ελλάδα με ταξί

Επιχείρησαν να βγάλουν 19 μετανάστες από την Ελλάδα με ταξί

Την ώρα που επιβίβαζαν 19 μετανάστες σε ταξί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να τους μεταφέρουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, συνελήφθησαν τέσσερις λαθροδιακινητές

Με ταξί σχεδίαζαν να βγάλουν από την Ελλάδα 19 μετανάστες, τέσσερις αλλοδαποί λαθροδιακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι λαθροδιακινητές, εκ των οποίων τρεις από το Μπαγκλαντές και ένας Σομαλός, εντοπίστηκαν την ώρα που επιβίβαζαν σε ταξί 19 άτομα, προκειμένου να τα μεταφέρουν στην περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων και από εκεί να τα προωθήσουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από τους μετανάστες, συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί και ένας Σύρος γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν, καθώς αν και δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα, διέθεταν τα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής.

Σε βάρος των λαθροδιακινητών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προώθησης και διευκόλυνσης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στο εξωτερικό της χώρας και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network