Επικίνδυνα και επιβλαβή 16 ανενεργά πλοία στο Πέραμα

ΠΕΡΑΜΑ(ΠΑΛΟΥΚΙΑ) ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΦΕΡΥ ΜΠΟΑΤ---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Επικίνδυνα και επιβλαβή για το περιβάλλον χαρακτήρισε ειδική επιτροπή του ΟΛΠ 16 ανενεργά πλοία που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή του Περάματος. Αν οι ιδιοκτήτες τους δεν τα απομακρύνουν εντός μηνός, θα εκποιηθούν

Επικίνδυνα και επιβλαβή για το περιβάλλον, χαρακτήρισε 16 ανενεργά πλοία που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή του Περάματος, η ειδική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Βάσει του Ν. 2881/2001, κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες των πλοίων να τα απομακρύνουν και αν δεν το πράξουν εντός μηνός, ο ΟΛΠ θα προχωρήσει στην εκποίησή τους, μέσω ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Η απομάκρυνση των πλοίων αυτών, γίνεται στο πλαίσιο των πολιτικών του Οργανισμού για εκκαθάριση των σκαφών που δημιουργούν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα, ενώ αποτελούν και απειλή για το περιβάλλον.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί 35 πλοία, ενώ σε διαδικασία εκπλειστηριασμού βρίσκονται 14.

«Στόχος μας είναι η ευρύτερη περιοχή του Λιμανιού, από τον Πειραιά μέχρι το Πέραμα και την Κυνόσουρα της Σαλαμίνας, να είναι απολύτως καθαρή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ.

SHARE:

24Media Network