Επιστρέφονται οι πινακίδες των ΙΧ στους παραβάτες λόγω κορονοϊού

Επιστρέφονται οι πινακίδες των ΙΧ στους παραβάτες λόγω κορονοϊού
Κατασχεμένες πινακίδες οχημάτων ιδιωτικής χρήσεως Eurokinissi

Με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου η παραλαβή κατασχεθέντων πινακίδων ΙΧ προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση πολιτών εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης έλαβε την εντολή για την επιστροφή όλων των πινακίδων που είχαν αφαιρεθεί από ΙΧ, ανεξαρτήτως της παράβασης που είχαν διατελέσει οι οδηγοί, λόγω των έκτακτων υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει με την πανδημία του κορονοϊού.

Βασικός σκοπός είναι αποφυγή συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η εξυπηρέτηση ενδεχόμενων αναγκαίων μετακινήσεων των πολιτών.

Όπως αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, η διαδικασία επανάκτησης των πινακίδων αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου. Για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες το ωράριο θα εκτείνεται από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σε περίπτωση παραλαβής των πινακίδων από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση. Ωστόσο, οι δημότες καλούνται πριν από την προσέλευσή τους στο αρμόδιο γραφείο της δημοτικής αστυνομίας να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313317930 προκειμένου να κλείνεται συγκεκριμένο ραντεβού προσέλευσης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα