Επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ στο σημείο της δολοφονίας του Στεφανάκου

Επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ στο σημείο της δολοφονίας του Στεφανάκου

Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΣΗΕΑ άνθρωποι του πρώην βαρυποινίτη φέρονται ότι χτύπησαν δημοσιογράφους και πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Χαϊδάρι μετά τη δολοφονία

Τις επιθέσεις σε βάρος φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφων αλλά και απλών πολιτών που έσπευσαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Βασίλης Στεφανάκος καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλοντας ότι έγιναν από ανθρώπους του πρώην βαρυποινίτη και αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό ένας εικονολήπτης χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις χθεσινές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, τεχνικών, φωτοειδησεογράφων αλλά και απλών πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου. Άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον δολοφονημένο επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία στους συναδέλφους την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι παραβρίσκονταν, παρέμεναν θεατές. Οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες αλλά αντίθετα αυξάνονταν καθώς περνούσε η ώρα δημιουργώντας ακραίες συνθήκες για τους συναδέλφους, αλλά και για τους απλούς πολίτες που συνέρρεαν. Από τον άγριο ξυλοδαρμό ένας εικονολήπτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Είναι απαράδεκτη η χθεσινή στάση της Αστυνομίας. Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διεξάγει αμέσως έρευνα, να καταλογίσει τις ευθύνες και να μας απαντήσει για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν εναντίον των συναδέλφων αλλά και ανυπεράσπιστων συμπολιτών μας. 

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. τονίζει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται κανέναν. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιτελούν το έργο τους κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες και δεν πτοούνται ούτε από τραμπούκους ούτε από οργανωμένες ομάδες. Θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, όπως τους καλεί το καθήκον τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο - ντοκουμέντο: Οι πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία Στεφανάκου

Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος

Στο κεφάλι δέχτηκε τις περισσότερες σφαίρες ο Βασίλης Στεφανάκος

SHARE:

24Media Network