Μονή Πετράκη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε 7 μητροπολίτες από ιερέα

Μονή Πετράκη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε 7 μητροπολίτες από ιερέα
Ιερέας ρίχνει νερό στο πρόσωπό του. ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Την στιγμή της επίθεσης γινόταν συνοδικό δικαστήριο στην Μονή Πετράκη με ερώτημα τον αποσχηματισμό του εν λόγω ιερέα, ο οποίος μόλις άκουσε την απόφαση της καθαίρεσής του στράφηκε εναντίον των αρχιερέων και τους πέταξε καυστικό υγρό στα πρόσωπα. Δέκα τραυματίες.

Επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος αρχιερέων σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη και μάλιστα με δράστη 37χρονο ιερέα.

Την στιγμή εκείνη γινόταν συνοδικό δικαστήριο στην Μονή Πετράκη με ερώτημα τον αποσχηματισμό του εν λόγω ιερέα από την Βέροια, για σοβαρό παράπτωμα και συγκεκριμένα για υπόθεση ναρκωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες. Μόλις άκουσε την απόφαση καθαίρεσής του από το συνοδικό δικαστήριο, έβγαλε δύο μπουκάλια με οξύ και επιτέθηκε εναντίον όλων των παρευρισκόμενων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να δεχθούν το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και το σώμα τους.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 7 αρχιερείς, δύο δικηγόροι και ένας αστυνομικός που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει στην πύλη της Ιεράς Μονής Πετράκη.

Όλοι οι ιερείς μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, τέσσερις εκ των οποίων κρίνονται τα τραύματά τους πιο αντιμετωπίσιμα, ένας διεκομίσθη από εκεί στο ΚΑΤ και συγκεκριμένα στην Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής και για άλλους δύο κρίνεται αν θα πάνε στο ΚΑΤ αντίστοιχα και στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματά». Ο αστυνομικός που ακινητοποίησε τον δράστη με την βοήθεια διερχόμενης περιπολίας, τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό στο χέρι και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε ο μητροπολίτης Άρτας με ελαφρύ έγκαυμα και ήδη πήρε εξιτήριο. Επίσης, στο ΚΑΤ βρίσκεται και ένας αρχιγραμματέας, που επίσης είναι πολύ ελαφρά τραυματίας, ωστόσο θα μείνει απόψε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Οι μητροπολίτες Κηφισίας και Κονίτσης βρίσκονται στο Λαϊκό, όπου τους κάνουν πλύσεις στα μάτια. Ωστόσο, αν χρειαστούν οφθαλμολογική κλινική, κάτι που για τον έναν εκ των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι το πιο πιθανό, θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας. Η διακομιδή τους, πιθανότατα, θα γίνει απόψε.

Από την μεταφορά μητροπολιτών στο Λαϊκό. EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Ο δράστης συνελήφθη, έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και ανακρίνεται για τις πράξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής με τι είδους καυστικό υγρό έκανε την επίθεση ενώ παραδέχτηκε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη λόγω της απόφασης για καθαίρεσή του.

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη. ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISS

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μετέβη εσπευσμένα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα