Επίθεση με βιτριόλι: "Η πρόγνωση δεν είναι καλή" λέει η χειρουργός της 34χρονης

Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα
Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα GLOMEX

Η γιατρός της 34χρονης γυναίκας, μιλά για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων της. Κατά την πολύωρη επέμβαση της τοποθετήθηκε τεχνητό δέρμα.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του Θριάσιου, Μ. Καλοφώνου, μίλησε για τη διαδικασία που ακολούθησε στην περίπτωση της 34χρονης γυναίκας - θύματος της επίθεσης με βιτριόλι.

"Στο χειρουργείο αυτό αφαιρέσαμε το καμένο δέρμα από το πρόσωπο και καλύψαμε την περιοχή με ένα τεχνητό δέρμα, το οποίο δημιουργεί και μια βάση για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αποκαταστήσουμε με δέρμα του ίδιου ανθρώπου", εξηγεί όσον αφορά την διαδικασία αποκατάστασης.

"Δυστυχώς έχει κάψει μεγάλος μέρος του προσώπου και βαθιά. Η πρόγνωση ως προς την αποκατάσταση δεν είναι καλή παρ' όλο που θα κάνουμε ότι μπορούμε. Αυτού του είδους τα εγκαύματα αφήνουν σημάδια.

Πρακτικά είναι όλο το πρόσωπο, περισσότερο η αριστερή πλευρά ενώ έχει εγκαύματα στον τράχηλο και τα χέρια. Ψυχολογικά είναι σε άσχημη κατάσταση. Κατανοεί τι γίνεται, προσπαθεί να βοηθήσει.

Το κορίτσι δεν μιλάει πολύ, πράγμα που δείχνει μια κακή ψυχολογία. Εμείς θα την υποστηρίξουμε, όπως χρειαστεί", ανέφερε η κυρία, Μ. Καλοφώνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίθεση με βιτριόλι
SHARE:

24Media Network