Επίθεση με βιτριόλι: Η υπεράσπιση δεν ζήτησε ελαφρυντικό μεταμέλειας

Επίθεση με βιτριόλι: Η υπεράσπιση δεν ζήτησε ελαφρυντικό μεταμέλειας

Η υπεράσπιση της Έφης Κακαράντζουλα δεν ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Εν αναμονή της απόφασης για την ενοχή της.

Χωρίς να ζητά να αναγνωριστεί στην Έφη Κακαράντζουλα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ο υπερασπιστής της Σάκης Κεχαγιόγλου ξεκίνησε την αγόρευση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί, με το συνήγορο να αναφέρει ότι η εντολέας του που έχει ομολογήσει την πράξη της, αρνούμενη ωστόσο ότι πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δεν ζητά να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Όπως ανέφερε, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του, ωστόσο η Έφη Κακαράντζουλα δεν μπορούσε να κάνει κάτι προς αυτή τη κατεύθυνση. «Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας», είπε μεταξύ άλλων.

Για ακόμα μία φορά, όπως και στην αρχή της διαδικασίας εξέφρασε τη συμπάθεια του προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου και αναφέρθηκε στο ρόλο του ως συνήγορος υπεράσπισης. «Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλα, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας. Τότε ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Επεσήμανε ότι η κατηγορούμενη έχει ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη για την πράξη της, ωστόσο ακόμη χαρακτηρίζεται αμετανόητη. Μάλιστα, ζήτησε από τους τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας.

Η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για την εντολέα του. Ο συνήγορος επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπεριας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του. Αναφέρε μάλιστα και την πρόσφατη επίθεση με καυτσικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει.».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα