Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η απόφαση για την ενοχή ή μη της Έφης Κακαράντζουλα

Ιωάννα Παλιοσπύρου
Ιωάννα Παλιοσπύρου ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της Έφης Κακαράντζουλα, οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης.

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της δίκης για τη σφοδρή επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, είναι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της Έφης Κακαράντζουλα, το τελευταίο στάδιο πριν τη διάσκεψη τακτικών δικαστών και ενόρκων οι οποίοι και θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης. Αν κι η ίδια ζητά από την αρχή της δίκης τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, το δικαστήριο είναι αυτό που τελικά θα κρίνει το αποτέλεσμα.

ADVERTISING

Δεν αποκλείεται πάντως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να αποφασίσει ότι θα πρέπει αυθημερόν να εκφωνήσει την ετυμηγορία του, χωρίς να διακόψει για άλλη δικάσιμο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, αφού τοποθετηθούν οι υπερασπιστές της κατηγορούμενης, το δικαστήριο θα συνεδριάσει μυστικά έως ότου καταλήξει σε απόφαση επί της ενοχής ή μη της Έφης Κακαράντζουλα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η κρίση επί των ποινών και επί των ελαφρυντικών, εφόσον τα αιτηθεί η κατηγορούμενη.

Πάντως, ο εισαγγελέας Χαρ. Μαστοραντωνάκης έχει ήδη καταθέσει τη δική του εισήγηση, ζητώντας από το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη την κατηγορούμενη για το αδίκημα που της έχει ήδη αποδοθεί.

 

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, εφορμούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό, περιελούσε την παθούσα με την ποσότητα του φονικού χημικού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας», είπε κατά την εισήγησή του, εξηγώντας ότι «η Ιωάννα απέφυγε τον κίνδυνο από λόγους ανεξάρτητους τις ενέργειες της κατηγορούμενης. Πλην όμως οι βλάβες που προκλήθηκαν είναι μόνιμες», έχει πει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας «το ένα λεπτό που άλλαξε όλη της τη ζωή», όπως ο ίδιος είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίθεση με βιτριόλι, Ιωάννα Παλιοσπύρου, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network