Επίθεση στο ΣτΕ: Όπου υποχωρούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, εισβάλλει η ωμή βία

Το ΣτΕ μετά την επίθεση συλλογικοτήτων
Το ΣτΕ μετά την επίθεση συλλογικοτήτων EUROKINISSI

Ανακοίνωση για την χθεσινή επίθεση εξέδωσαν οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου με την οποία ζητούν από την Πολιτεία την καλύτερη φύλαξη του

Την αποτελεσματικότερη φύλαξη του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητούν με ανακοίνωσή τους οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου, μετά από την χθεσινή επίθεση των συλλογικοτήτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με ενέργειες όπως η χθεσινή, "το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών" ενώ, όπως τονίζουν οι δικαστές: όπου υποχωρούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, εισβάλλει η ωμή βία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή την χθεσινή απογευματινή επίθεση μελών “συλλογικοτήτων” στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών φθορών και τον ελαφρύ τραυματισμό του μοναδικού αστυνομικού φρουρού, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής:

1. Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. Ενέργειες, όπως οι χθεσινή, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών. Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης.

2. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της χθεσινής επίθεσης, απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ενεργήσουν πάραυτα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου και τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικής ευθύνης στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της ενέργειας αυτής, που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της δικαιοσύνης.

3. Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΤΕ, Ρουβίκωνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

Επίθεση Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ADVERTISING

SHARE: