Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο Δημήτρης Νανόπουλος

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο Δημήτρης Νανόπουλος

Σε μία διακριτική εκδήλωση στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο και μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης ανακήρυξε το γνωστό αστροφυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, επίτιμο δημότη της πόλης

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ανακηρύχθηκε σήμερα το βράδυ ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Δημήτρης Νανόπουλος.

Σε μία διακριτική εκδήλωση στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο και μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης ανακήρυξε το γνωστό αστροφυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, επίτιμο δημότη της πόλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος σημείωσε ότι είναι η ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση του έργου του.

«Ο κ. Νανόπουλος έχει σχέση με το δήμο Αλεξανδρούπολης. Έχει ανταποκριθεί πολλές φορές στα αιτήματά μας να πλησιάσει την πόλη μας και να δώσει τα φώτα του, την επιστήμη την οποία διακονεί και να λαμπρύνει με το μέγεθος του άστρου του το δήμο μας και γι' αυτό τον λόγο ευγνωμονώντας τον, αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος είναι παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμων, αλλά πάνω απ' όλα άνθρωπος, σήμερα ο δήμος τον τιμάει με το μετάλλιο Α τιμής ανακηρύσσοντάς τον και επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης. Είναι τιμή για την πόλη μας».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Νανόπουλος δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά από την απόφαση να γίνω επίτιμος δημότης της πόλης. Την Αλεξανδρούπολη την ξέρω εδώ και περίπου 15 χρόνια. Το να γίνεις επίτιμος δημότης μιας πόλης και συγκεκριμένα της Αλεξανδρούπολης είναι μια ιδιαίτερη χαρά και όλοι μας έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους πράγματα. Ζούμε σε μια εποχή κρίσεως και κατά κάποιο τρόπο το ότι αναγνωρίζεται κάποιος άνθρωπος για ένα έργο το οποίο κάνει του δίνει χαρά και τον βοηθάει να προχωρήσει και να κάνει κάτι καλύτερο. Είχα την τύχη να έχω στην Ελλάδα, για κάποιο λόγο μια καλή επαφή με τον κόσμο οπότε νομίζω ότι περισσότερο ιδρώτα έχω χύσει για την επιστημονική δουλειά παρά για την κοινωνική καταξίωση και επαναλαμβάνω και πάλι ότι οι Έλληνες είμαστε συναισθηματικοί οπότε δεν μπορώ εγώ να παραπονεθώ ότι έχω πρόβλημα από την αποδοχή από την Ελλάδα. Πολιτογραφούμαι Θρακιώτης και αυτό είναι ιδιαίτερο, γιατί η Θράκη είναι ακριτική περιοχή. Ζούμε σε μια περίεργη εποχή, γενικότερα όλος ο κόσμος, οπότε πρέπει ο καθένας μας να υποστηρίξει τα ιερά και τα όσια».

Αναφορικά με την ομιλία του, με θέμα «η θεωρία των πάντων», που ακολούθησε την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης, ο Δημήτρης Νανόπουλος ανέφερε ότι κατέληξε στο συγκεκριμένο θέμα γιατί «αυτή τη στιγμή στη Φυσική γίνεται μια μεγάλη επανάσταση είτε από την κοσμολογία, είτε από το CERN και, όταν προσπαθεί κανένας να τα βάλει όλα αυτά μαζί, καταλήγει σε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα. Αυτό θα προσπαθήσω να πω όσο μπορώ πιο απλά γιατί βέβαια είναι πολύπλοκο το θέμα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network