Έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στην ΕΟΚ

Έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στην ΕΟΚ
Μετάλλια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Eurokinissi

Η καταγγελία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από το υπουργείο Αθλητισμού.

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η καταγγελία υπαλλήλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για σεξουαλική κακοποίησή της από υψηλόβαθμο στέλεχος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει λάβει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την καταγγελία της υπαλλήλου και σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 23 Μαρτίου έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την έρευνα έχει «χρεωθεί» ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος μελετά τις επόμενες κινήσεις του.

Η καταγγελία αφορά σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα και ειδικότερα σε απόπειρα βιασμού, το οποίο -κατά πληροφορίες- δεν έχει παραγραφεί. Πάντως, ανάμεσα στις αμέσως επόμενες κινήσεις του εισαγγελικού λειτουργού είναι να καλέσει την καταγγέλλουσα προκειμένου να καταθέσει και ενώπιόν του τα όσα αναφέρει στην καταγγελία της, ενώ στη συνέχεια θα επιχειρήσει να βρει κι άλλους μάρτυρες οι οποίοι έχουν γνώση των περιστατικών που έλαβαν χώρα.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της γυναίκας, Απ. Λύτρας σε δηλώσεις του στο Sport24 υποστήριξε σχετικά με την υπόθεση: «Σε πρώτη φάση, το μόνο που μπορώ να πω, επειδή δεν έχει φτάσει ακόμα η υπόθεση στον εισαγγελέα, είναι πως αφορά δυο περιστατικά, το 2014 και το 2018. Το πρώτο αφορά απόπειρα βιασμού και την περιγράφει στην καταγγελία της και η δεύτερη αφορά επαγγελματισμό εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση». Μάλιστα, προέτρεψε και άλλα θύματα, να προχωρήσουν σε καταγγελίες εφόσον τίθεται ζήτημα σεξουαλικής κακοποίησης και να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Από την πλευρά τη ΕΟΚ, έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα