Έρευνες της Europol για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας οδηγούν στην Κρήτη

Έρευνες της Europol για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας οδηγούν στην Κρήτη
Διαδικτυακό έγκλημα Shutterstock

Έρευνες της Europol για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας οδηγούν σε 19χρονο φοιτητή στο Ηράκλειο Κρήτης. Στον υπολογιστή του βρέθηκε φάκελος με παράνομο περιεχόμενο.

Από την Νέα Ζηλανδία στο Ηράκλειο έφτασαν οι έρευνες της Europol για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, που είχαν ξεκινήσει μήνες πριν και όπως διαπιστώθηκε ξεπερνούσαν τα σύνορα της χώρας του εξωτερικού.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2020, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα έλαβε σήμα της Europol για αναφορές από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας για επισκέπτες συγκεκριμένης σελίδας με περιεχόμενο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες εντοπίστηκαν τέσσερις χρήστες από την Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη τους και να ταυτοποιηθούν. Ο ένας από τους τέσσερις, όπως διαπιστώθηκε, είναι ένας 19χρονος φοιτητής στο Ηράκλειο, τον οποίο “επισκέφθηκε” κλιμάκιο, που ερεύνησε το σπίτι του, τον συνέλαβε και κατάσχεσε σκληρούς δίσκους αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, που θα σταλούν για περαιτέρω ανάλυση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο Cretalive, στον υπολογιστή του βρέθηκε ένας κρυφός φάκελος που περιείχε αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων κάτω των 15 ετών. Ο 19χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι δεν έχει καμία σχέση με υλικό παιδικής πορνογραφίας ούτε έχει διαμοιράσει ποτέ τέτοιο υλικό. Παραδέχτηκε ότι είχε κατεβάσει μόνο αρχεία με πορνογραφικό υλικό ενηλίκων, υποστηρίζοντας ότι το έκανε από περιέργεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα