Εργατική Πρωτομαγιά 2022: Συγκεντρώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Εργατική Πρωτομαγιά 2022: Συγκεντρώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
Διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, 2021 Alexandros Michailidis / SOOC

Με συγκεντρώσεις και πορείες τιμούν σήμερα οι εργατικές οργανώσεις την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Κυριακή 1η Μαΐου, στο κέντρο της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων της χώρας. Στις συγκεντρώσεις καλούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, με την αργία να έχει μεταφερθεί για αύριο, Δευτέρα 2 Μαΐου.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ και αναφέρει πως: “Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών”.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: “Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ) την Κυριακή, 1η του Μάη 2022, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή”.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλεί στις 11πμ στην πλ. Κλαυθμώνος και “απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζομένους της Αθήνας, στους νέους και νέες, στους άνεργους και συνταξιούχους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση.

Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις”.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, για την Πρωτομαγιάς καλούνται συγκεντρώσεις σε έξι σημεία: Αγίας Σοφίας με Εγνατία, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και -του ΠΑΜΕ- σε Άγαλμα Βενιζέλου, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, Πλατεία Άθωνος, Καρόλου Ντηλ και Ερμού.  Συγκεντρώσεις για τη Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ακόμα πόλεις, όπως η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η ΕΛΑΣ λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 08.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06.00, μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα