Εμμένουν οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ στη διατήρηση του αυτοδιοίκητου του οργανισμού.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

Για θεσμικό πραξικόπημα εξακολουθούν να κάνουν λόγο, χαρακτηρίζοντας το κέντρο ως λάφυρο που διανέμεται στο κομματικό κράτος.

Στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ προσήλθε σήμερα το νέο διοικητικό συμβούλιο που ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, διαπιστώνοντας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, ότι ήταν άδειο λόγω στάσης εργασίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν κατηγορώντας το Υπουργείο ότι επέλεξε ανθρώπους άμεσα συνδεδεμένους με την παράταξή της ΝΔ, τους οποίους θεωρούν απολύτως ελεγχόμενους, ενώ οι ίδιοι εμμένουν ότι θα πρέπει το ΚΕΘΕΑ να διατηρήσει το αυτοδιοίκητό του.

“Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε το ΚΕΘΕΑ είναι ένα ακόμη λάφυρο που διανέμεται στο κομματικό κράτος, είτε η κατάληψή του είναι ένα πρώτο βήμα σε ανομολόγητους σχεδιασμούς για το χώρο της απεξάρτησης και της δημόσιας υγείας. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ανησυχητικά όχι μόνο για μας αλλά για το σύνολο της κοινωνίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ADVERTISING

“Δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο ως ορισμένου χρόνου και ενδεχομένως ειδικού σκοπού, το οποίο δεν θα λογοδοτεί παρά μόνον σε αυτόν που το διόρισε. Η δική μας αντίληψη προτάσσει διοικήσεις που θα εκπροσωπούν και θα λογοδοτούν στην κοινωνία όχι μόνον για το ΚΕΘΕΑ αλλά για όλους τους Οργανισμούς δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας τη χρηστή διοίκηση. Μέχρι τώρα, ο Υπουργός Υγείας δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία πρωτοβουλία για ουσιαστικό διάλογο” συμπληρώνει ο Σύλλογος.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, για μια ακόμη φορά, την απόσυρση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ και την άμεση έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθεί μαι συμβιβαστική λύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΚΕΘΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΚΕΘΕΑ: "Ένα Δ.Σ. που επιβάλλεται δεν έχει θέση εδώ"

Συναυλία υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ στο Σύνταγμα

SHARE:

24Media Network