Πρόεδρος εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο News 24/7: Δεν μπορούμε άλλο αίμα – Πώς έγινε το δυστύχημα

Πρόεδρος εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο News 24/7: Δεν μπορούμε άλλο αίμα – Πώς έγινε το δυστύχημα
Εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας Eurokinissi

Απαξίωση της επιχείρησης και ανύπαρκτη συντήρηση των μηχανημάτων καταγγέλλει στο News 24/7 ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. “Θα σταματήσουμε να δουλεύουμε γιατί θέλουμε να γυρίζουμε στα σπίτια μας με ασφάλεια” λέει χαρακτηριστικά.

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας με αφορμή τον θάνατο ενός εργάτη 55 χρόνων και πατέρα τριών παιδιών, το πρωί στις εγκαταστάσεις.

Η διαδικασία για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος στο χώρο της χαλυβουργίας είναι σε εξέλιξη, όπως είπε στο News24/7 ο πρόεδρος των εργαζομένων Ανδρέας Κορετζέλος και όπως τόνισε , ήδη καταθέτουν στο αστυνομικό τμήμα, οι επιστάτες που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Ο κ. Κορετζέλος κατήγγειλε απαξίωση της επιχείρησης την οποία χρέωσε στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως είπε δεν έγινε καμία προληπτική συντήρηση στο χώρο του εργοστασίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες ως προς την ασφάλεια των εργαζομένων.

“Δεν μας άκουγε κανείς όλα αυτά τα χρόνια, κανείς δεν καταλάβαινε σε τι κίνδυνο δουλεύαμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα γίνει μια συνάντηση με τη νέα διοίκηση της εταιρίας, πρόσθεσε συμπληρώνοντας οτι οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για να συζητηθούν οι προθέσεις και τα σχέδια για το μέλλον την βιομηχανίας.

“Δεν μπορούμε άλλο αίμα στην εταιρία, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς κανόνες ασφαλείας στο εργοστάσιο, θα σταματήσουμε να δουλεύουμε γιατί θέλουμε να γυρίζουμε στα σπίτια μας με ασφάλεια” καταλήγει ο κ. Κορετζέλος.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε τη θλίψη του για το εργατικό δυστύχημα και δεσμεύτηκε για την απόδοση ευθυνών.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν στο ΑΘηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων οτι το τραγικό δυστύχημα εξελίχθηκε νωρίς το πρωί στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή που το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση.

Όπως μάλιστα εξηγούν η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου. Σ’ εκείνο το σημείο, όπως τονίζουν, κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο γιατί ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης. Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς όμως να πάθει κάποιος κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 48 ώρες είχε καταγγελθεί και πάλι ένα παρόμοιο συμβάν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν εργαζόμενοι, γεγονός το οποίο το αποδίδουν σε θέμα τύχης.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα