Ερμιονίδα: Την Τρίτη η απολογία του ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 13χρονου

Ερμιονίδα: Την Τρίτη η απολογία του ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 13χρονου
Ο 40χρονος ιερέας Eurokinissi

Ο 40χρονος ιερέας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 13χρονου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, στο Ναύπλιο. Η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, στο Ναύπλιο, πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ιερέας της Μητροπόλεως Υδρας Σπετσών και Αιγίνης που συνελήφθη στην Ερμιονίδα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε 13χρονο αγόρι.

Ο ιερέας υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας, στην Αργολίδα, και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο ίδιος προσήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση δημοσιογράφων που τον περίμεναν. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη (6/6).

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 40χρονος ιερέας, που είχε πνευματική σχέση με το παιδί, έστειλε βίντεο στο messenger στον ανήλικο, στο οποίο φαινόταν ο δράστης σε άσεμνες στάσεις και πράξεις, με αποτέλεσμα το παιδάκι να ενημερώσει αμέσως τους γονείς του.

Το βίντεο το είδαν και εκείνοι και σε κατάσταση σοκ αντιλήφθηκαν πως ήταν ο πνευματικός του παιδιού τους και κατήγγειλαν το γεγονός στην Αστυνομία.

Στη συνέχεια, ο δράστης -που είναι άγαμος και δεν έχει παιδιά- συνελήφθη και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Η έρευνα, βεβαίως, παραμένει σε εξέλιξη καθώς έχουν κατασχεθεί ψηφιακά πειστήρια για να αναλυθούν μήπως τυχόν προκύψουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του ή και άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ θα εξετασθεί και το παιδί από παιδοψυχολόγο για να διαπιστωθεί αν τυχόν υπήρξαν και άλλες πράξεις σε βάρος του από τον ιερέα.

Ο 40χρονος ιερέας Eurokinissi

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα:

«Η `Ιερά Μητρόπολις “Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `[…] κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα