Εστίαση: Κλειστά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου

Εστίαση: Κλειστά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου
Κλειστά καταστήματα εστίασης στην Αθήνα. Eurokinissi

Σε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου αποφάσισε να προχωρήσει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής.

Σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής όλα τα καταστήματα εστίασης στη χώρα θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση “η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας:

– Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.

– Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.

– Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

– Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

– Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

– Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και

– Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021″.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στο ΣΚΑΪ την Τετάρτη, ανέφερε ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά όσον αφορά τον έλεγχο των παραστατικών και επισήμανε πως στο take away δεν χρειάζεται να γίνεται έλεγχος πελατών.

“Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς ανέφερε μεταξύ άλλων, πως τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή το Σάββατο, δυσκολεύουν πάρα πολύ τα καταστήματα, αφού περιορίζουν τους πελάτες.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως υπύρξε μείωση τζίρου 30 – 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη η μείωση έφθασε μέχρι και το 80%.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν ήδη και στην Πάτρα όταν έμειναν κλειστά τα καταστήματα την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα