Εθνική Πινακοθήκη: Αίτημα παράτασης της προφυλάκισης του κατηγορούμενου για την “κλοπή του αιώνα”

Εθνική Πινακοθήκη: Αίτημα παράτασης της προφυλάκισης του κατηγορούμενου για την “κλοπή του αιώνα”
Απολογία στον ανακριτή του 49χρονου κατηγορούμενου για την κλοπή πινάκων μεγάλης αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Στη φυλακή για ακόμη έξι μήνες ζητά ο ανακριτής να παραμείνει ο κατηγορούμενος ελαιοχρωματιστής της υπόθεσης της κλοπής σημαντικών πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Αίτημα προκειμένου να παραταθεί η προσωρινή κράτηση του μοναδικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της κλοπής σημαντικών πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012, υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο 6ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται τη δικογραφία, Αθ. Μαρνέρης.

Ο δικαστικός λειτουργός ζητά από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση, να παραμείνει στη φυλακή για ακόμη έξι μήνες ο κατηγορούμενος ελαιοχρωματιστής, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ύστερα από σχετικό αίτημα του ανακριτή, προχώρησε στον ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα πραγμάτων καλλιτεχνικής αξίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένη σε κοινή θέα σε δημόσιο οίκημα άνω των 120.000 ευρώ σε βάρος ΝΠΔΔ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργα του Πικάσο και του Μοντριάν, τα οποία εκλάπησαν από τον κατηγορούμενο τον Ιανουάριο του 2012, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει. Το τρίτο έργο του Μονκάλβο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι το χρησιμοποίησε για να σκουπίσει κάτι αίματα και στη συνέχεια τον πέταξε στη… λεκάνη.

Τα δύο πρώτα έργα που βρέθηκαν σε μία ρεματιά της Αττικής, με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έχουν επιστρέψει στην Εθνική Πινακοθήκη, που διορίστηκε μεσεγγυούχος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα