ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η Εθνική Πινακοθήκη, με την επέκταση και ανακαίνιση των χώρων της, αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη νέα δεκαετία. Αποδίδεται συμβολικά στις 24 Μαρτίου. Η Εθνική Πινακοθήκη σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Η ελληνική τέχνη του 19ου και του 20ού αιώνα, που φιλοξενείται στις αίθουσες της νέας Εθνικής Πινακοθήκης, εξελίσσεται παράλληλα με την  Ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας και τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους. 
Η Εθνική Πινακοθήκη θα ανοίξει τις πύλες, στους Ελληνες και στους ξένους  επισκέπτες  και φιλότεχνους,  μόλις το επιτρέψουν τα μέτρα για τη πανδημία, με την περιοδική έκθεση «Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της». Τα έργα της έκθεσης προέρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές συλλογές της, με  ζωγραφική του 19ου αιώνα. Η νέα δεκαετία βρίσκει την Εθνική Πινακοθήκη, με 120 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, κτηριακά και μουσειογραφικά ανανεωμένη. Ως σύγχρονο μουσείο Τέχνης αναδεικνύει τη φυσιογνωμία του Πολιτισμού της Ελλάδας αλλά και τη θέση  που επάξια κατέχει στον παγκόσμιο πολιτισμό.  Η μόνιμη  έκθεση της Πινακοθήκης τώρα ξεδιπλώνεται σε 1000 πίνακες- από τους 20.000 που φυλάσσονται στις αποθήκες- αποδεικνύοντας τη μεγάλη αξία των  πλούσιων συλλογών της. 
(EUROKINISSI/ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ)

Εθνική Πινακοθήκη: The Insiders

Μια ξεχωριστή ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη. Οι αρχιτέκτονες που αναδιαμόρφωσαν το εσωτερικό της, μιλούν στο NEWS 24/7. Η νέα σελίδα, οι εξωτερικοί χώροι και δέκα αριστουργήματα, που αξίζει να αναζητήσετε.

Η Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: Βγήκε από το νοσοκομείο - Η συγκινητική ανάρτηση

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλησε να ευχαριστήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", ενώ ανήρτησε και μια φωτογραφία με την Εθνική Πινακοθήκη να φαίνεται φωτισμένη στο βάθος.

Μητσοτάκης: "Απλοί άνθρωποι έχτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα, με κόπο, δάκρυα, ιδρώτα"

Μητσοτάκης: "Απλοί άνθρωποι έχτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα, με κόπο, δάκρυα, ιδρώτα"

"Ένα εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο συναντά ένα ανεπανάληπτο ιστορικό ορόσημο", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης.

25η Μαρτίου: Τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης - LIVE EIKONA

25η Μαρτίου: Τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης - LIVE EIKONA

Σε εορταστικούς ρυθμούς από σήμερα ολόκληρη η χώρα, με το κέντρο της Αθήνας να έχει "ντυθεί" στα γαλανόλευκα για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Σπουδαίες προσωπικότητες και εγκαίνια στην Εθνική Πινακοθήκη. Όλο το πρόγραμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Λίνα Μενδώνη στην Εθνική Πινακοθήκη

Μητσοτάκης: Επισκέφτηκε την Εθνική Πινακοθήκη - "Θα είμαστε έτοιμοι για τα εγκαίνια"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη Λίνα Μενδώνη, ξεναγήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη κάνοντας λόγο για "καταπληκτικό αποτέλεσμα" και προαναγγέλλοντας την εκδήλωση της Τετάρτης όπου "η Πινακοθήκη θα ταξιδέψει σε όλο τον όσμο".

Η Εθνική Πινακοθήκη υπο κατασκευή.

Υπουργείο Πολιτισμού: Σε ποια φάση βρίσκονται τα έργα επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης

Κανονικά στις 21 Μαρτίου 2021 θα γίνουν τα εγκάινια της Εθνικής Πινακοθήκης διαμηνύει το Υπουργείο Πολιτισμού και τονίζει οτι τα εξελίσσονται εντός χρονοδιαγράμματος.